Saturday 18 September 2021

Alles over Papendrecht

Verkeersbrug Jan Steenlaan/Burgemeester Keijzerweg afgesloten zwaar vrachtverkeer

9 oktober 2014

PAPENDRECHT - De verkeersbrug Jan Steenlaan / Burgemeester Keijzerweg is met ingang van maandag 6 oktober afgesloten voor vrachtverkeer met een aslast van 8 ton per as of meer. Burgemeester en wethouders van de gemeente Papendrecht hebben tot deze maatregel besloten omdat uit onderzoek is gebleken dat het zogenoemde landhoofd - de ondersteuning waar het brugdek op rust – scheef staat. Het nog langer toelaten van zwaar vrachtverkeer zou kunnen leiden tot instabiliteit van de brug.
 
Naast de genoemde beperking laat de gemeente extra horizontale palen aanbrengen.
 
Uit overleg met de winkeliersvereniging van winkelcentrum Westpolder is gebleken dat de bevoorrading gewoon over de brug kan blijven plaatsvinden. Ook bussen en ander verkeer kunnen de brug blijven gebruiken. Zwaarder verkeer wordt met behulp van borden omgeleid.
 
Het betreft een tijdelijke maatregel. De brug staat op de planning om in het eerste kwartaal 2015 in zijn geheel te worden vervangen.

Deel dit bericht met je vrienden!