Saturday 18 September 2021

Alles over Papendrecht

Twee Koopzondagen per maand in Papendrecht

7 november 2014

PAPENDRECHT - Alle winkels in Papendrecht mogen binnenkort  twee zondagmiddagen per maand open. Dat is onlangs besloten in de gemeenteraad. Enkele weken geleden werd een wekelijkse koopzondag ingevoerd in Dordrecht.

De ontheffing gaat gelden voor de hele gemeente, dus óók voor de winkels op winkelcentrum De Meent.

De eigenaar van bouwmarkt Karwei had eerder dit jaar een burgerinitiatief ingediend voor invoering van de koopzondag. Zijn inzet was om elke zondag zijn winkel te kunnen openen, maar daarvoor kwam enkel steun van VVD, PvdA en D66. De christelijke partijen waren daar fel tegen en zagen geen noodzaak voor de koopzondag. Zij wilden het dossier op de lange baan schuiven om alle belangen beter te kunnen afwegen.

Praktisch iedere partij had een ander voorstel, maar uiteindelijk werd na een schorsing gekozen voor twee koopzondagen per maand, namelijk de eerste en derde van iedere maand. Dat voorstel kon op een meerderheid in de gemeenteraad rekenen. De winkels mogen open van 12.00 tot 18.00 uur. Dit voorstel zou met alle gevoelens in de gemeenteraad en de gemeente rekening houden. Tegenstanders van de koopzondag haalden onlangs nog 1700 handtekeningen op.

Lees meer over:

meent zondag winkelopening
Deel dit bericht met je vrienden!