Saturday 18 September 2021

Alles over Papendrecht

Gemeente gaat 'flitsen'

27 november 2014

PAPENDRECHT - In sommige gevallen kan een aanvraag omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen versneld worden afgehandeld en bestaat de mogelijkheid binnen zeven werkdagen een vergunning te krijgen. In dat geval spreken we van een flitsvergunning.

Wethouder Kees Koppenol is blij met deze vooruitgang: ’Dankzij allerlei technische verbeteringen is het mogelijk te werken met een flitsvergunning. Door processen te optimaliseren, bevorderen we een snelle afhandeling, hetgeen een kostenbesparing en vooral ook een betere dienstverlening oplevert. Dat past in ons beleid om het inwoners en bedrijven zo makkelijk mogelijk te maken allerlei zaken snel te regelen met de gemeente.'

Voordeel
Als een aanvraag omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen voldoet aan de voorwaarden, kan iemand binnen zeven werkdagen een vergunning in huis hebben. Het voordeel is dat de aanvrager meteen kan starten met de bouwwerkzaamheden zoals het plaatsen van een dakkapel, dakopbouw, gevelwijzigingen of het realiseren van een aanbouw.

Heeft u (ver)bouwplannen? Ga dan naar www.papendrecht.nl/ro en check of u in aanmerking komt voor de flitsvergunning!

Deel dit bericht met je vrienden!