Wednesday 22 September 2021

Alles over Papendrecht

Nipt verlies van Drechtstreek tegen Pernis

8 december 2014 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Een week voor de Papendrechtse derby trad Drechtstreek in een uitwedstrijd aan tegen Pernis. Het lukte de equipe van coach Bill Tukker net niet om één of meer punten binnen te halen. Drechtstreek begon met veel inzet aan de ontmoeting en het creëerde enkele aardige kansen maar tot scoren kwam men niet. Doelrijpe pogingen van Mark Kunst mislukten maar net en een schot van Geraldo Alken ging rakelings over. Ook Pernis liet af en toe aardige aanvallen zien maar de achterste vier van Drechtstreek kwamen niet echt in de problemen. Zo kwam men tot een ruststand van 0–0.

Toen de tweede helft nog maar net begonnen was kreeg Pernis een vrije trap net buiten het strafschopgebied. De hard ingeschoten bal kwam bij doelman Siggy Schutte terecht die hem in eerste instantie kon stoppen maar toen hij hem even niet onder controle kon krijgen was het Jordi Wemelsfelder die van dichtbij de 1-0 in kon schieten. Drechtstreek leek zich zeker niet kansloos te achten want men ging er met volle kracht tegenaan. Ondanks de tomeloze inzet lukte het niet om tot  scoren te komen. Zeker naar het eind van de wedstrijd toe creëerde Drechtstreek nog een aantal goede doelrijpe kansen maar de pogingen van met name Ton Groffen en Rick Sieses troffen net geen doel. Gezien het vertoonde spel, de enorme inzet en de kansen had Drechtstreek minimaal een punt verdiend. Echter, in deze sportieve wedstrijd tussen twee keihard werkende ploegen moest Drechtstreek bij het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter Marcel van Ekelenburg uit Naaldwijk zonder punten het veld verlaten.  

Komende zaterdag is het op sportpark Oostpolder tijd de plaatselijke derby tussen Drechtstreek en de v.v. Papendrecht. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.

Lees meer over:

Drechtstreek voetbal
Deel dit bericht met je vrienden!