dinsdag 11 augustus 2020

Alles over Papendrecht

Oplaadpunten parkeergarages Papendrecht officieel in gebruik genomen

9 december 2014

PAPENDRECHT - De wethouders Joke Reuwer-Verheij (Duurzaamheid) en Jan Nathan Rozendaal (Verkeer) hebben maandag 8 december de oplaadzuil in parkeergarage De Meent officieel in gebruik genomen.

Wethouder Joke Reuwer is blij met de oplaadpunten: ‘Elektrisch rijden is een belangrijke ontwikkeling op het gebied van duurzaamheid. Elektrische auto’s hebben namelijk geen CO2 uitstoot, wat bijdraagt aan een schonere lucht. Daarbij zorgt elektrisch rijden ervoor dat we minder afhankelijk worden van fossiele brandstoffen. Een belangrijke ontwikkeling dus, die we met het plaatsen van oplaadpalen willen stimuleren.’
Ook Jan Nathan Rozendaal benadrukt het belang van elektrisch rijden: ‘Elektrisch vervoer is in opkomst en biedt kansen op allerlei gebieden. Het is stiller, energiezuiniger en milieuvriendelijker. Allemaal zaken die ervoor zorgen dat Papendrecht steeds duurzamer wordt. Aan ons, als gemeente, de taak om ‘e-rijden’ zo toegankelijk mogelijk te maken en openbare oplaadpunten te plaatsen waar mensen behoefte hebben aan die mogelijkheid.’
 
Parkeergarages
Naast de twee oplaadplekken in parkeergarage De Meent zijn er ook oplaadmogelijkheden in parkeergarage De Overtoom. De oplaadpunten zijn te herkennen aan de groene vakken met een E- oplaad symbool. Ze zijn uitsluitend bedoeld voor het laden van elektrische auto´s, dus parkeer elders als u niet elektrisch rijdt of uw elektrische auto niet hoeft op te laden. Let op: de kosten voor het opladen vallen niet binnen het parkeertarief.

Overige publieke oplaadpunten in Papendrecht
De oplaadpunten zijn niet alleen te vinden in de openbare parkeergarages, maar ook in de buurt van winkelcentra en openbare voorzieningen. Daarnaast zijn op diverse locaties in woonwijken openbare oplaadpunten geplaatst. Op de website https://openbaarladen.nl/papendrecht/locaties-openbare-laadpalen-in-papendrecht vindt u een overzicht van alle openbare oplaadpunten in Papendrecht.
 
Gebruik van oplaadpalen
Iedereen met een elektrische auto kan gebruik maken van de openbare laadpalen. E-rijders betalen de stroom door middel van een speciale laadpas, die in heel Nederland werkt. Meerdere commerciële bedrijven bieden laadabonnementen aan.
 
Voor alle openbare oplaadpunten geldt: zolang de elektrische auto aan de oplaadpaal oplaadt, mag de auto op het oplaadvlak staan.
 
In de buitenruimte kunnen per oplaadpaal twee elektrische auto’s opladen. Per oplaadpaal is één parkeerplaats specifiek gereserveerd voor het opladen van elektrische auto’s, op de andere plek mag een niet-elektrische auto ook parkeren als daar geen elektrische auto aan het opladen is.

Lees meer over:

oplaadpunten parkeergarage
Deel dit bericht met je vrienden!