Monday 20 September 2021

Alles over Papendrecht

Verbouwing gemeentehuis start in 2015

7 januari 2015 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Het gemeentehuis uit 1991 heeft een ingrijpende onderhoudsbeurt nodig. Zo voldoet het gebouw niet meer aan de wettelijke eisen zoals
(brand) veiligheidseisen en is het energieverbruik te hoog. Van de gelegenheid die het noodzakelijke groot onderhoud biedt, wordt gebruik gemaakt om het gebouw zodanig in te richten dat de ruimte doelmatiger  en slimmer wordt benut.

Verbouwing gemeentehuis
Met een sobere, representatieve en duurzame verbouwing kunnen de energie- en beheerkosten aanzienlijk omlaag worden gebracht. Door duurzame oplossingen toe te passen wordt zo een deel van de investering weer teruggewonnen. Het resultaat is een gemeentehuis dat flexibel kan worden ingezet, zowel voor de eigen organisatie als voor maatschappelijke partners.

Ook wordt het gemeentehuis opener en transparanter. Bij de inrichting van het marktplein is al aandacht geweest voor een betere aansluiting van het gemeentehuis op het marktplein.

Naar verwachting kunnen de noodzakelijke aanpassingen van het gebouw in het najaar 2015 starten. De werkzaamheden zullen circa acht maanden in beslag nemen. In die periode wordt het gemeentebestuur en de organisatie elders gehuisvest. Een keuze voor deze tijdelijke huisvesting moet nog worden gemaakt. De dienstverlening gaat tijdens de verbouwing gewoon door.

Lees meer over:

veiligheid onderhoud Marktplein
Deel dit bericht met je vrienden!