Tuesday 21 September 2021

Alles over Papendrecht

Happy with... WALKING... together!

16 maart 2015

PAPENDRECHT - Op zondag 15 maart organiseerde de Papendrechtse Stichting De Gele Pijl een zeer geslaagde voorjaars-pelgrims-introductie-wandeling door de bossen van Lage Vuursche.

Het gezelschap bestond uit zowel ervaren als toekomstige, oude en jonge pelgrims, die de Camino, de weg naar Santiago de Compostela, een warm hart toedragen. Ervaringen werden uitgewisseld, vragen beantwoord.
De Stichting De Gele Pijl gaat, bij voldoende financiële middelen, regelmatig met jongeren, met zowel een letterlijke als figuurlijke rugzak, lopend op weg naar de eeuwenoude Spaanse bedevaartplaats.

Net als (steeds meer) senioren, die de schoonheid en waarde van een pelgrimstocht naar Santiago de Compostela 'ontdekken', hebben ook jongeren in de complexe, doldraaiende wereld, behoefte aan én baat bij bezinning, eenvoud en rust. Onderweg naar Santiago bloeien zij op, ook dankzij de onderlinge menselijke verbondenheid, die op natuurlijke wijze ontstaat, samen, stap voor stap...

Een 8-daagse wandeling van zo'n 150 kilometer in Noord Spanje, van Sarria naar Santiago de Compostela, is voor 'kansrijke jongeren', zoals organisatoren/wandelcoaches John van der Sluis en Ben Noorloos van de Stichting De Gele Pijl hun deelnemers graag noemen, de kans op een nieuwe start. 
"Ik vond op de Camino eindelijk rust in mijzelf en heb daardoor meer geduld, met mijzelf én met anderen" vertelde Jeffrey, die twee jaar geleden meeging. 
Bijzonder: Jeugd die het weer helemaal ziet zitten... door... te gaan lopen.

Enthousiast geworden? Meehelpen, meedoen? 
Kijk voor meer informatie op: www.degelepijl.nl

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!