maandag 27 september 2021

Alles over Papendrecht

VV Drechtstreek speelt 2 - 2 tegen en in Strijen

11 mei 2015 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Met een 2-2 gelijkspel tegen Strijen heeft Drechtstreek rechtstreekse degradatie uit de 2e klasse kunnen voorkomen.  Het krijgt de kans om zich te handhaven in twee wedstrijden tegen het NSVV uit Numansdorp. In de wedstrijd van zaterdag ging Drechtstreek voortvarend van start. Tijdens de het eerste kwartier was het de betere ploeg maar daarna ging de strijd redelijk gelijk op. Er ontstonden kansen aan beide kanten maar in de 35ste minuut was het Jan Jaspers die kon profiteren van een vrije trap die van richting werd veranderd: 1-0. Drechtstreek liet zich niet van de kook brengen en wist zich daarna ook enkele prima kansen te creëren. Met name Patrick Sluimers en Peter van de Merwe misten maar net,  maar het was toch Strijen dat de 2-0 ruststand op het bord kon brengen.

Enkele minuten na de hervatting was het Rick Sieses die doelman Jordy Hofman opjaagde en de aansluitingstreffer kon intikken. Zes minuten na deze 2-1 wist Mark Kunst de 2-2 in te koppen na een afgeketste corner die door Martijn de Jong goed werd voor gebracht. Zo stond er een 2-2 tussenstand op het bord die tot aan het eind van de wedstrijd ongewijzigd zou blijven. Tijdens het laatste deel van de wedstrijd wist geen van beide elftallen nog te scoren en kon na afloop de balans worden opgemaakt. Strijen heeft zich gehandhaafd na een lastig seizoen en Drechtstreek eindigde de competitie met een punt meer dan Wieldrecht, dat in de laatste minuut van hun wedstrijd tegen het reeds gedegradeerde Pernis de 1-2 scoorde en drie punten binnen haalde.

Wieldrecht en Pernis zijn hierdoor gedegradeerd en Drechtstreek krijgt nog een kans om zich te handhaven. Dat zal geen eenvoudige opgave worden want het treft het uitstekend spelende NSVV uit Numansdorp. De eerste wedstrijd wordt komende zaterdag gespeeld in Papendrecht en de week ernaar moet Drechstreek afreizen naar Numansdorp voor de returnwedstrijd. De winnaar van die onderlinge strijd speelt de weken daarna nog tegen de winnaar van Victoria tegen Groote Lindt. Aanvang van de wedstrijd op het Oostpolderpark is 14.30 uur.

Komende zaterdag is er een inhaalprogramma en komt Drechtstreek niet in actie. Op 8 maart wacht de uitwedstrijd tegen De Zwerver in Kinderdijk.

Lees meer over:

Drechtstreek voetbal
Deel dit bericht met je vrienden!