dinsdag 1 december 2020

Alles over Papendrecht

Rebekka van der Graaf rent voor Compassion in Uganda (met video)

15 mei 2015

PAPENDRECHT - De Papendrechtse Rebekka van der Graaf loopt haar benen uit haar lijf. Dat doet ze niet direct naast de deur, maar in Uganda. Rebekka is één van de deelneemsters aan de Muskathlon in Uganda, georganiseerd door de 4e Musketier in samenwerking met Compassion. In Uganda kunnen mannen en vrouwen een marathon wandelen (60 km), hardlopen (21,1 of 42,2 km) of mountainbiken (> 100 km). 

De marathonroutes is gecentreerd rondom Compassion-projecten in gebieden van extreme armoede en voeren door droge gebieden, de prachtige jungle en kleine dorpjes. De sponsorgelden komen ten goede aan Compassion-projecten in Uganda, waar kinderen onderwijs, medische zorg en gezonde voeding ontvangen, zodat ze uit extreme armoede kunnen ontsnappen.

Daarnaast leren ze daar de liefde van Jezus kennen. Tijdens de reis worden de prachtige landen verkend, krijgen deelnemers de gelegenheid om in contact te komen met de lokale bevolking en worden verschillende projecten van Compassion bezocht.

Rebekka: "Sporten en mensen helpen samen is de perfecte combinatie voor mij. Een land als Uganda, waar zoveel nood is, trekt me erg aan om hulp te bieden. Deze uitdaging lijkt me het minste wat ik kan doen als welvarende inwoner van Nederland tegenover een land met zoveel armoede als Uganda."  Zie video (onder).

Sponsers van Rebekka hebben al ruim € 9000,- gedoneerd. Via de meter op haar pagina op de  www.muskathlon.nl website kan een eenmalige storting worden gedaan.

Lillian, Uganda - IT WORKS (short) from Compassion Australia on Vimeo.

Deel dit bericht met je vrienden!