woensdag 2 december 2020

Alles over Papendrecht

Officiële opening Peuterspeelzaal ‘De Optimist’ door wethouder Joke Reuwer-Verheij

18 mei 2015 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Woensdag 13 mei heeft wethouder Joke Reuwer-Verheij de officiële opening verricht van Peuterspeelzaal ‘De Optimist’. De peuterspeelzaal is vernoemd naar het kleine zeilbootje waar kinderen in leren zeilen.

De opening vond plaats om 10:20 uur achter de school, door middel van het te water laten van een kleine boot in de sloot achter de school. De wethouder heeft deze boot gedoopt met kinderchampagne.

De peuters hebben tegelijkertijd kleine Optimistjes te water gelaten in een watertafel.

De Optimist
Vier van de zes dagdelen van De Optimist komen van de vroegere Peuterspeelzaal Nijntje. Deze is opgesplitst en de helft is nu gevestigd in De Viermaster. Twee dagdelen van De Optimist stonden al bekend onder de naam De Optimist. Het is een eigen peutergroep van De Viermaster die we samen met WASKO zijn gestart. Deze groep biedt ruimte voor alle peuters,

Ook voor peuters met een ontwikkelingsvoorsprong. In deze peutergroep wordt gewerkt op een manier die aansluit bij de werkwijze in de kleutergroepen van De Viermaster (rekening houdend met de leeftijd van de peuters).

Voor de gehele PSZ geldt dat de kinderen zich ontwikkelen door te spelen. Ze krijgen een omgeving aangeboden waarin ze worden uitgedaagd om te ontdekken.

De kinderen trekken er regelmatig op uit (kinderboerderij, naar de boer, lente-ontdek-tocht). De peuters maken één maal per week gebruik van de kleutergymzaal van De Viermaster. WASKO en De Viermaster werken middels PSZ De Optimist aan een gezamenlijk pedagogisch beleid.

Om een goede start te maken hebben de leerkrachten en pedagogisch medewerkers van de PSZ samen de geheel vernieuwde inrichting uitgezocht. Neem na de opening gerust een kijkje in de peuterspeelzaal (gehuisvest op de begane grond).

Lees meer over:

psz optimist
Deel dit bericht met je vrienden!