zaterdag 16 oktober 2021

Alles over Papendrecht

Officiële ingebruikname van de 162 zonnepanelen van De Viermaster

18 mei 2015

PAPENDRECHT - Er gebeurt op De Viermaster veel wat toekomstgericht is. De basisschool is geheel overgegaan op ‘zonnestroom’. Op het dak van de school zijn door het bedrijf Rooftop Energy 162 zonnepanelen geplaatst.

Door de werkwijze van Rooftop Energy hoeft de school niet te investeren, is de school een lager maandbedrag kwijt aan energielasten en heeft de school duurzame energie.

De officiële ingebruikname vond plaats op woensdag 13 mei 2015 om 10:00 uur op het grote schoolplein aan het Van der Palmpad 2. De wethouder heeft symbolisch een grote zon laten opgaan. In de klassen zal de komende tijd aandacht zijn voor duurzame energie.

De kinderen werden getrakteerd op een raketijsje.

Korte toespraken
Om 10:40 uur was er in de hal een kop koffie / thee met een kleine traktatie voor de genodigden en andere belangstellenden. Er werden korte toespraken gehouden dor Joke Reuwer-Verheij (wethouder van o.a. duurzaamheid, onderwijs en peuterspeelzaalwerk), Mieke van der Linden (directeur van WASKO), Leendert Florusse (directeur Rooftop Energy) en René van Engelen (directeur OBS De Viermaster).

Deel dit bericht met je vrienden!