vrijdag 3 december 2021

Alles over Papendrecht

Feestelijke opening van het nieuwe sportcentrum

1 juni 2015 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Sportcentrum Papendrecht werd zaterdag 30 mei officieel geopend en iedereen uit Papendrecht was van harte welkom. Om 13.30 uur werd door leden van Bounce en gymastiekvereniging Olympia de opening ingeleid met een spectaculair optreden. Daarna volgde de officiële openingshandeling door wethouder Kees Koppenol en niemand minder dan zwemicoon Pieter van den Hoogenband.

Verder waren er de hele middag demonstraties en workshops in sporthal 1 en het zwembad en was er een gezondheidsmarkt in sporthal 2.

Proefduik
Met diverse activiteiten kon je zelf ook meedoen. Zo kun je meedoen met een potje watervoetbal, als je tenminste je zwemspullen bij je had....... En als je 15 jaar of ouder was, kon je een proefduik maken in het zwembad met een echte zuurstoffles op je rug. Ook was er een speciale kidscorner waar kinderen geschminkt konden worden of ballonnen konden laten omtoveren tot de mooiste figuren.

Kwam je tussen 13.30 en 17.00 uur, dan kon je ook lekker rondstruinen op de lifestylemarkt. Daar kon je bijvoorbeeld gratis je conditie of je vetpercentage testen. Een goede massage ondergaan of je laten informeren over gezonde voeding en gewicht. Kortom een sporthal vol info, demo’s en tests op het gebied van bewegen, gezondheid, voeding en conditie.Fietsenstalling
Op de dag van de opening en uiteraard ook daarna kon u uw fiets veilig en comfortabel stallen in de nieuwe overdekte fietsenstalling. Deze is links van de helling naar de ingang van het sportcentrum.

In de nieuwe sporthal was een grote markt ingericht, waar van alles te doen en te zien was, voor jong zowel als voor oud.

 

Opening buitenbadseizoen
Na de officiële opening kon ook het eerste buitenbadseizoen in het nieuwe zwembad van start. Wethouder Koppenol nam zondagochtend 31 mei om 10.00 uur samen met een trouwe zwemmer op leeftijd de eerste duik in het buitenbad.

Foto's: Karel Thieme.

 


 

Zie ook:

Lees meer over:

markt sporthal opening
Deel dit bericht met je vrienden!