zondag 24 oktober 2021

Alles over Papendrecht

Papendrecht bereidt zich voor op derde editie Rivas-vierdaagse

5 juni 2015 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - De voorbereidingen voor de derde editie van de Rivas-vierdaagse zijn in volle gang. Ook dit jaar nemen bewoners van de Rivas-woonlocaties en de cliënten van de thuiszorg in Papendrecht weer deel aan hun eigen vierdaagse. Dat betekent dat van dinsdag 16 tot en met vrijdag 19 juni weer gewandeld gaat worden. Alle wandeltochten komen langs de drie woonlocaties in Papendrecht: verpleeghuis De Wieken, zorgcentrum De Waalburcht en woonzorgcentrum De Markt. Vrijdag 19 juni is er een feestelijke binnenkomst en afsluiting op de Markt.

Langs alle woonlocaties
Het startsein van de vierdaagse is op dinsdag 16 juni om 10.30 uur bij De Wieken. ‘Iedere dag is het startpunt op een andere woonlocatie’, vertelt Nadja Punt, activiteitenbegeleider bij Rivas. ‘De wandelroute gaat vervolgens langs de twee andere woonlocaties. Daar sluiten nog meer bewoners aan en is er tijd voor een tussendoortje en een drankje.’ Op de derde locatie van de dag is er muzikaal vermaak voor de deelnemers. Dinsdag wordt de muziek verzorgd door Arjan Dolk, op woensdag en donderdag door Elly Kans.

Vrijwilligers
Nadja: ‘Om de veiligheid van onze bewoners te kunnen garanderen, hebben we een beroep gedaan op vrijwilligers, familieleden en medewerkers. Zij begeleiden de bewoners tijdens de vierdaagse. Ook het Rode Kruis en Stichting Present dragen hieraan hun steentje bij.’ Door het succes van voorgaande jaren groeit het aantal bewoners dat deel wil nemen nog steeds. Om iedere dag zoveel mogelijk bewoners mee te laten doen is Rivas nog op zoek naar vrijwilligers. Mensen die één of meerdere dagen mee willen lopen kunnen zich aanmelden via de receptie van De Wieken, telefoon: (078) 644 13 13.

Vrijdag: feestelijke binnenkomst
Deelnemers kunnen op vrijdag 19 juni rekenen op een feestelijk onthaal. ‘Net als bij de echte Vierdaagse, geven we de bewoners met hun begeleiders een warm onthaal’, vervolgt Nadja. ‘Bloemen, een medaille en muziek van Draaiorgel.tv geven een feestelijk tintje aan de afsluiting. Daarnaast hopen we natuurlijk dat mensen uit de buurt om 12.00 uur naar de Markt komen om bewoners toe te juichen.’ Voor het realiseren van deze feestelijke binnenkomst krijgt Rivas hulp van bakkerij Van der Grijn, Albert Heijn, Jumbo, Lidl en Bloemtique Bamboe.

Meer informatie
De vierdaagse gaat dagelijks van start om 10.30 uur en eindigt omstreeks 12.45 uur. De route loopt langs de drie Rivas-woonlocaties in Papendrecht:
-    Dinsdag 16 juni: De Wieken – De Markt – De Waalburcht
-    Woensdag 17 juni: De Waalburcht – De Markt – De Wieken
-    Donderdag 18 juni: De Markt – De Waalburcht – De Wieken
-    Vrijdag 19 juni: De Waalburcht – De Markt – De Wieken – De Markt

Voor meer informatie over Rivas Zorggroep: www.rivas.nl en Rivas Zorglijn 0900-8440.

Lees meer over:

rivas vierdaagse
Deel dit bericht met je vrienden!