vrijdag 26 februari 2021

Alles over Papendrecht

Olympia flink in de prijzen tijdens finale Rayon Turn Toernooi

8 juni 2015 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag vond in Gorinchem de finale van het 31e Rayon Turn Toernooi plaats. Olympia had zich met alle deelnemende teams van dit seizoen weten te plaatsen voor die finale: instap D2, verplicht A/D1, keuze A en keuze B. De finale werd georganiseerd door het Rayon Dordrecht in samenwerking met OKK Gorinchem die er een prima finaledag van hadden gemaakt. De turnsters hebben zich geplaatst voor deze finale via poulewedstrijden die in de periode januari tot mei hebben plaatsvonden.

Het beste resultaat was voor het team verplicht A/D1: zij werden kampioen in hun klasse en mochten de eerste prijs in ontvangst nemen. Het verschil maakten zij op de toestellen balk en vloer. Lindsey, Tabitha, Dayjeanny, Lois, Chevelly, Ashley en Fleur gingen met een mooie beker naar huis.

Olympia behaalde een 2e plaats voor het team keuze A, een combinatieteam met Vridos Giessenburg. Mirthe, Sofie en Janine (Vridos Giessenburg) en Alissa, Aranka en Noa (Olympia) turnden een geweldige wedstrijd op vloer waar ze dik wonnen van DVO Dordrecht. Op balk en vooral brug moesten ze echter hun meerdere erkennen in DVO die kampioen werd.

Het team senioren B en de instap/D2 eindigden beide als 3e. Voor de senioren B een geweldig resultaat omdat zij maar met vijf turnsters in de finale konden staan. Dat betekende dat iedere score telde. Op brug leverden ze wat punten in, maar op sprong en vloer turnden Myrthe, Danique, Lotte, Lotte en Anna geweldig en uiteindelijk dus 3e. Ook Aranna, Ivana, Sterre, Sifra, Jessie Jane, Zoe, Lily, Karen en Firenze eindigde als 3e met hun team. De instappers waren als derde naar de finale gegaan na de poulewedstrijden en hielden dat resultaat ook vast.

Al met al een mooi weekend voor Olympia Papendrecht. Het seizoen is nog niet voorbij. Op 26 en 27 juni worden in Hendrik-Ido-Ambacht nog de individuele rayonkampioenschappen geturnd. Daar strijden alle turnsters op hun eigen niveau, afhankelijk van geboortejaar, voor een individuele medaille en titel van rayonkampioen. Op de foto alle wedstrijdturnsters die afgelopen zaterdag deelnamen aan de finale.

Lees meer over:

gymnastiek gv olympia
Deel dit bericht met je vrienden!