dinsdag 30 november 2021

Alles over Papendrecht

Flexibel werken (Het Nieuwe Werken 2.0)

20 juni 2015 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Zakelijk nieuws uit de Drechtsteden
Shiraz Office Furniture, gevestigd aan de Toermalijnring 1600 in Dordrecht, is op de hoogte van de laatste trends in de kantoorwereld. Hieronder volgt een laatste update:

Flexwerken, inmiddels een bekend begrip in de kantoormeubilair industrie. Bij flexibel werken heb je zelf de keuze of je thuis, onderweg, bij een klant of op kantoor werkt.

Bij het flexibele werken, ook wel 'Het Nieuwe Werken' genoemd, moeten er als nog taken worden verdeeld en zaken met elkaar besproken worden. In onze moderne wereld is er gelukkig steeds meer mogelijk op het gebied van online communicatie, waardoor er ook op afstand visueel contact mogelijk wordt. Denk bijvoorbeeld aan Skype en FaceTime, daarnaast zijn er zijn natuurlijk diverse andere mogelijkheden om te communiceren, per mail, telefonisch of via intranet.

Bij 'Het Nieuwe Werken' geldt dat er eigenlijk in bijna alle gevallen nog wel een kantoor is, voor de medewerkers die bijvoorbeeld een aantal dagen op kantoor en een aantal dagen thuis werken, voor helpdesks en voor (belangrijke) besprekingen. De functie van het kantoor verandert hierdoor, naar een meer open ruimte, een soort ontmoetingsplek, waar zich flexwerkplekken en staande vergadertafels bevinden. Bureaus worden gedeeld en vergaderen gebeurt tussen de bedrijven door staand aan een hoge tafel, ontmoetingen vinden midden op kantoor plaats in de daarvoor aangestelde zitruimte, met relaxte fauteuils, banken en stoelen. Niet alleen de functie van het kantoor verandert hierdoor, maar dus ook de functie van het kantoormeubilair.

Kernwoorden voor 'Het Nieuwe Werken' zijn: flexibiliteit, vrijheid, vertrouwen en eigen verantwoordelijkheid. Flexibiliteit staat natuurlijk bovenaan, medewerkers kunnen namelijk zelf kiezen waar en wanneer ze werken, dit geeft vrijheid en vertrouwen, wat weer zorgt voor meer productiviteit en wat de creativiteit stimuleert.

Bij flexibel werken is goed kantoormeubilair voor zowel, op kantoor als thuis, een absolute must. Medewerkers die (zo nu en dan) op kantoor werken, hebben niet meer hun eigen bureau, maar delen deze met verschillende collega’s. Hierbij is een clean-desk policy van groot belang, je begint de dag aan een leeg bureau en laat hem zo ook weer achter, je spullen ruim je op in één van de strategisch geplaatste opbergplekken. Zo heeft iedereen zijn eigen plek om zijn/haar spullen op te bergen, bovendien stimuleert een vaste opbergplek de beweging van uw medewerkers.

Het nieuwe werken blijkt in de praktijk niet altijd even goed te werken, (huilende) kinderen thuis zorgen voor onrust en het contact met collega’s wordt veelal gemist. Medewerkers kiezen er daarom steeds vaker voor om weer meer op kantoor aanwezig te zijn en maar 1 of 2 dagen in de week thuis te werken. Zo hebben ze toch de rust en de betrokkenheid met collega’s op kantoor en besparen ze die 1 of 2 dagen in de week reistijd naar kantoor en werken ze zelfstandig thuis. Dit wordt ook wel 'Het Nieuwe Werken 2.0' genoemd.

Niet alleen goed kantoormeubilair voor kantoor is daarom belangrijk, ook als u 1 a 2 dagen thuis werkt, zit u al snel zo’n 7 a 8 uur per dag achter uw computer. Gemiddeld zo’n 15 uur per week op een slechte stoel zitten, kan al voor veel klachten zorgen. Zorg daarom ook voor thuis voor een goede ergonomische bureaustoel, deze zijn al verkrijgbaar vanaf € 299,00. In eerste instantie klinkt dit misschien als veel geld, maar dit levert zeker zijn investering op als het gaat om mogelijke nek-, en rugklachten die u in de toekomst kunt voorkomen! Daarnaast is een goed bureau natuurlijk ook belangrijk, om ergonomisch te werken is het namelijk essentieel dat een bureau op de voor u juiste hoogte kan worden afgesteld.

Wat betreft flexibel meubilair voor zowel kantoor als thuis zijn er vele mogelijkheden beschikbaar. Denk aan de in hoogte verstelbare bureaus en bureaustoelen, maar ook aan staande vergadertafels, vergadertafels op maat, vergaderstoelen en zitmeubilair. Daarnaast bestaan er tegenwoordig ook zit-sta werkplekken, dit zijn werkplekken waar u zowel zittend als staand aan kan werken, flexibel en goed voor de lichaamsbeweging!
 

Lees meer over:

flexwerk kantoor meubilair
Deel dit bericht met je vrienden!