zondag 24 oktober 2021

Alles over Papendrecht

Ruim 180 bewoners en thuiszorgcliënten bij Rivas-vierdaagse in Papendrecht

22 juni 2015 (door Hennie van der Zouw)


PAPENDRECHT - Een lange stoet van bewoners van Rivas-locaties en thuiszorgcliënten trok de afgelopen week door Papendrecht. De Rivas-vierdaagse kon ook dit jaar weer rekenen op veel enthousiaste deelnemers en begeleiders. Van dinsdag 16 tot en met vrijdag 19 juni deden ruim 180 bewoners en thuiszorgcliënten mee. Vrijdag 19 juni kregen zij op de Markt een warm onthaal van wethouders mevrouw Reuwer-Verheij en meneer Koppenol.

Wandelroutes
De deelnemers kwamen iedere dag langs de drie woonlocaties van Rivas in Papendrecht: verpleeghuis De Wieken, zorgcentrum De Waalburcht en woonzorgcentrum De Markt. ‘Tijdens de stop op de locaties was er een versnapering en sloten er meer deelnemers aan’, vertelt Marianne Dubbeldam, activiteitenbegeleider bij Rivas. ‘Op de derde locatie van de dag was er bovendien muzikaal vermaak van Arjan Dolk of Elly Kans.’

Vrijdag: feestelijke binnenkomst
Vrijdagmiddag kwamen de bewoners onder applaus van familieleden, medewerkers, bezoekers én de Papendrechtse wethouders mevrouw Reuwer-Verheij en meneer Koppenol binnen. ‘Vanuit de verte hoorden we al de muziek van Draaiorgel.tv’, aldus Marianne. ‘Naast de muziek waren er nog medailles en bloemen uit handen van de wethouders. Dat zorgde echt voor een feestelijke binnenkomst. Onder het genot van een hapje en drankje hebben we nog lekker na kunnen genieten.’
 
Heel Papendrecht draagt steentje bij
Net als de twee voorgaande jaren kijkt Rivas terug op een zeer succesvolle editie. Fia van der Linden, eveneens activiteitenbegeleider bij Rivas: ‘Je ziet bewoners en cliënten echt genieten. Heel Papendrecht heeft daar zijn steentje aan bijgedragen. Familieleden en vrijwilligers – o.a. van het Rode Kruis en Stichting Present – begeleidden de deelnemers. En voor de versnaperingen en bloemen kregen we hulp van bakkerij Van der Grijn, Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Huuskes, Fruithandel Van Os, Bloemtique Bamboe en Joy for all Flowers. Echt fantastisch!’

Lees meer over:

rivas vierdaagse
Deel dit bericht met je vrienden!