Monday 20 September 2021

Alles over Papendrecht

VV Papendrecht bestaat deze maand 95 jaar

26 augustus 2015 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Voetbalvereniging Papendrecht heeft onlangs zijn 95e verjaardag gevierd. Deze sportclub werd op 1 augustus 1920 opgericht als PVV. In 1927 werd de naam veranderd in VV Papendrecht. In het begin werd uitsluitend op zondag gespeeld. Vanaf 1955 werd ook op de zaterdag gevoetbald. In de beginjaren moest onze club nogal eens verhuizen. Noodgedwongen werden de thuiswedstrijden enige tijd zelfs in Dordrecht gespeeld. Het duurde enkele tientallen jaren voordat VV Papendrecht een vast onderkomen kreeg. Op 3 september 1955 werd het eerste veld op sportpark Slobbengors officieel in gebruik genomen.

Meer over de clubhistorie staat op de pagina Heden en Verleden >>
Op die pagina staan links naar de uitgebreide clubhistorie  >>
en de uitgebreide historie van de accommodatie  >>

Lees meer over:

voetbal historie vv papendrecht
Deel dit bericht met je vrienden!