donderdag 25 februari 2021

Alles over Papendrecht

Bezoekers dagbesteding De Waalburcht genieten van Biesbosche boottocht

3 september 2015 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Dertig bezoekers van dagbesteding De Wielewaal van zorgcentrum De Waalburcht in Papendrecht, zetten woensdag 2 september koers naar de Biesbosch. Samen met vrijwilligers en medewerkers genoten ze van een heerlijke boottocht.

Jaarlijkse boottocht
Elk jaar trekken de bezoekers van de dagbesteding er samen op uit. ‘Het maken van een boottocht is vaste prik, omdat iedereen daar veel plezier aan beleeft’, vertelt Lonneke Michielse, coördinator dagbesteding in De Waalburcht. ‘Dit jaar viel de keuze op de Biesbosch. Vanuit Drimmelen voer de boottocht ons langs allerlei mooi plekken in dit natuurgebied.’

Structuur en activiteiten
De dagbesteding biedt ouderen ritme en structuur. ‘Mensen die ouder worden of te maken hebben met beginnende dementie, kunnen problemen krijgen met het vasthouden van een goed dagritme’, vervolgt Lonneke Michielse, coördinator dagbesteding in De Waalburcht. ‘Daarom komen zij één of meerdere dagen per week naar onze dagbesteding in De Waalburcht. Door middel van de activiteiten hebben ze weer structuur en ritme in hun dag. Bovendien blijven ze met die activiteiten op een leuke manier werken aan het behoud van bijvoorbeeld hun motoriek en geheugen.’

Fotobijschrift: Bezoekers van de dagbesteding De Waalburcht genoten woensdag 2 september van een heerlijke boottocht door de Biesbosch.

Lees meer over:

biesbosch dagbesteding wielewaal
Deel dit bericht met je vrienden!