zondag 24 oktober 2021

Alles over Papendrecht

Virtuele fietstochten voor bewoners Rivas-locaties

7 september 2015 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Weer of geen weer. De bewoners van de zorgcentra De Markt, De Waalburcht en De Wieken kunnen elke dag op de fiets stappen voor een mooie tocht. Dankzij Stichting Vrienden van Stolpehove. Fonds NutsOhra, Bavo stichting en de opbrengsten van Fancy Fairs beschikken zij nu over een zogenoemd Fietslabyrint. Daarmee trappen ze op een hometrainer virtueel door de straten van Papendrecht en Kinderdijk. Op vrijdag 4 september werd het Fietslabyrint op Rivas-locatie De Wieken officieel overhandigd door wethouder Joke Reuwer.

Op verkenningstocht
‘Op de fiets stappen om een rondje te gaan fietsen was voor veel van onze bewoners jarenlang de gewoonste zaak van de wereld’, vertelt Yvonne Top, teamleider bij verpleeghuis De Wieken. ‘Met het Fietslabyrint geven we die gewoonte nu binnenshuis een plek. Bewoners kunnen op de hometrainer stappen, een route selecteren en dan gaan ze op verkenningstocht. Dankzij het grote beeldscherm wanen ze zich in de straten van Papendrecht.’ Naast een fietsroute door Papendrecht kunnen de bewoners ook op verkenningstocht in onder andere Amsterdam, Kinderdijk, Gorinchem en de Veluwe.

Bewegen is leuk en goed
‘Het Fietslabyrint is voor de bewoners een leuke en veilige manier van fietsen,’ vertelt regiomanager Maurits Poirot. ‘Naast dat het voor hen nu extra leuk is om op de hometrainer te stappen, is het ook goed. De bewoners zijn op deze manier lekker in beweging. En voor mensen die weinig naar buiten kunnen of gaan, brengt het buiten toch een beetje binnen.’

Steun
Het Fietslabyrint werd met enthousiasme ontvangen uit handen van wethouder Joke Reuwer en in aanwezigheid van Heine Tillema en Piet Kaptein van Stichting Vrienden van Stolpehove. Stichting Vrienden van Stolpehove zet zich in voor aanvullende activiteiten op het gebied van wonen en welzijn voor bewoners van de Rivas-locaties in Papendrecht. Dit doet ze door middel van donaties van particulieren en/of bedrijven.

Voor meer informatie over Stichting Vrienden van Stolpehove, de woonlocaties in Papendrecht, zorg en diensten van Rivas: Rivas Zorglijn 0900-8440 en www.rivas.nl.

Lees meer over:

rivas virtueel waalburcht wieken
Deel dit bericht met je vrienden!