Saturday 18 September 2021

Alles over Papendrecht

"Iedereen aan de dashcam"

8 september 2015 (door Hans Huisman)

DRECHTSTEDEN - De dashcam wordt steeds meer gemeengoed. Volgens schattingen rijden er op dit moment ongeveer 100.000 automobilisten rond met een dashcam. En dat is een verdriedubbeling ten opzichte van vorig jaar. Justitie, politie en verzekeraars zien er steeds meer de voordelen van in. Daarnaast blijft de kwaliteit van de camera's ook maar stijgen. Vroeger nog een product voor een kleine groep "early adopters", nu bereikbaar voor iedereen. En dat is logisch volgens Corneille van Huët van Epine-dashcam.nl

Camerabewijs
“In de landelijke media verschijnen steeds meer artikelen gewijd aan de stijgende populariteit van de auto camera.  Zowel politie als justitie zijn blij met de beelden die dashcams maken van ongevallen of gevaarlijke verkeerssituaties. Een politiewoordvoerder laat bijvoorbeeld weten dat sommige beelden zo overduidelijk zijn dat er voor de overtreder of dader geen ontkomen aan is. Geen tijdrovende "welles-nietes"-spelletjes meer, maar een éénduidig bewijs.”

Ook de Centrale Verwerking Openbaar Ministerie is positief over de nieuwe technologie. Een woordvoerder van de CVOM is duidelijk in zijn bewoordingen. Uit alles blijkt dat ook justitie steeds serieuzer kijkt naar de voordelen van dashcams. "Het helpt om het veiliger te maken in het verkeer en zorgt dat verdachten van een verkeersmisdrijf er niet meer met een smoesje mee wegkomen", zegt Ernst Koelman van de CVOM. "Het mag ook in de rechtbank gebruikt worden en dat gebeurt dan ook. Het is een extra middel dat een rechter kan gebruiken in zijn beoordeling."

Uitgebreid assortiment
“Epine-dashcam.nl levert het uitgebreidste assortiment van dashboard camera’s in de regio.” Van Huët vervolgt: “Sterk punt is dat wij naast onze webshop ook een echte stenen winkel hebben aan de Burgemeester Keijzerweg 14 in Papendrecht (naast de Karwei bouwmarkt – red). Zeker voor dit soort producten is zien geloven”.

Nu de landelijke media en de officiële instanties dergelijke auto camera's echter flink onder de aandacht brengen is de verwachting dat de populariteit nog eens explosief zal stijgen.

Topkwaliteit
Van Huët: “De kwaliteit van de huidige generatie dashboard camera's is gewoon top. HD, Full HD of Super HD resolutie, voldoende frames per seconde om een vloeiend beeld te creëren en een enorme beeldhoek die ervoor zorgt dat niet alleen recht voor, maar ook schuin voor de auto goede beelden geschoten worden. Daarnaast is de kwaliteit ook 's nachts verbluffend door de aanwezigheid van infrarood LED's voor nachtzicht.”

“Geïnteresseerden zijn natuurlijk altijd welkom in de winkel die van 8:30 uur tot 17:00 is geopend. Op zaterdag 26 september 2015 organiseren wij de tweede dashcam inbouwdag. Na de eerste inbouwdag, afgelopen juni, kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven. Kabels worden weggewerkt en de camera wordt direct professioneel aangesloten op de accu".

Kosten
Het inbouwen van een dashcam kost op zaterdag 26 september slechts € 60,- inclusief BTW. Wanneer er wordt gekozen voor een duo dashcam, dus met een extra camera voor de achterruit, kost complete inbouw € 100,-. Plaatsen, aansluiten en het wegwerken van de kabels vallen onder de standaard werkzaamheden bij een dergelijke inbouw.

De inbouwteams werken op volgorde van binnenkomst. Vooraf reserveren is echter verstandig. Dat kan door te bellen naar 078-6416410 of door een mailtje te sturen naar sales@epine.nl.

“Epine is exclusief leverancier van iRoad dashcams in Nederland. Het nieuwste model van dit Koreaanse topmerk zal op de inbouwdag extra in het zonnetje gezet worden. De iRoad V9 zorgt voor haarscherpe beelden die kunnen worden gebruikt als bewijsmateriaal bij een incident.

Ons adres is Burgemeester Keijzerweg 14 in Papendrecht. We hopen je daar op zaterdag 26 september graag te zien! Koffie en thee staan altijd klaar in onze winkel. En op de inbouwdag komen daar nog eens een hapje en een drankje bij.” aldus Van Huët.

Deel dit bericht met je vrienden!