zondag 24 oktober 2021

Alles over Papendrecht

Het inwoneraantal van Papendrecht vertoonde in de laatste vijf jaar een gestage groei

8 september 2015 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Het Onderzoekcentrum Drechtsteden (OCD) zette de ontwikkelingen in de woningmarkt op een rij. Uit hun onderzoek blijkt dat ook in de  Drechtsteden de woningmarkt weer opleeft. Het aantal verkochte woningen en de gemiddelde verkoopprijs nemen duidelijk toe. Wel blijven woningen in de regio gemiddeld genomen goedkoper dan in de rest van Nederland. Dit heeft voordelen voor starters die een woning zoeken.

Woningmarkt leeft op
Uit de toename van het aantal verkochte woningen en de gemiddelde verkoopprijs in 2014 blijkt dat de woningmarkt in de Drechtsteden duidelijk in de lift zit. In 2014 zijn 2.373 bestaande woningen verkocht, dat is veel meer dan in 2013, toen slechts 1.852 woningen werden verkocht. Ook in de nieuwbouw was er een stijging.

Demografische groei
Binnenkort tellen de Drechtsteden samen 270.000 inwoners.  De bevolking van de Drechtsteden blijft jaar in, jaar uit groeien. De afgelopen 5 jaar in totaal met 5.000 inwoners. De groei was het grootst in Hendrik Ido Ambacht (+2.300), Sliedrecht (+700), Dordrecht (+625) en in Papendrecht vertoonde de groei in de laatste vijf jaar een gestage groei.(+336). Inmiddels wonen er in Papendrecht 31180 inwoners. Als we echter een tiental jaren terugkijken, dan is het inwoner aantal in Papendrecht afgenomen. De groei in de laatste vijf jaar komt doordat er meer kinderen worden geboren dan dat er mensen overlijden. In 2014 zijn 3.168 baby's geboren tegenover 2.223 overlijdens.

De verwachtingen voor 2015 zijn gelukkig ook positief. Het consumentenvertrouwen is weer terug op de woningmarkt. De hypotheekrente is laag en de huizenprijzen zijn daardoor voor starters beter betaalbaar, terwijl doorstromers hun huis sneller kunnen kwijtraken.

Bron: Onderzoekcentrum Drechtsteden.

Deel dit bericht met je vrienden!