Drechtstreek verliest van Wieldrecht

21 september 2015 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Na alleen een overwinning in de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Streefkerk is Drechtstreek er opnieuw niet in geslaagd om punten binnen te halen. Deze keer was het Wieldrecht, waar oud-Drechtstreker John den Dunnen de leiding heeft, dat de wedstrijd winnend afsloot. Het lukt de Oostpolderclub maar niet om via een leuke wedstrijd de aanhang te vermaken door aantrekkelijk voetbal op de mat te leggen en punten binnen te halen.

Na enkele kansjes van Ricardo Heerebrand en Ton Groffen was het Luuk van den Berge die namens Wieldrecht de 1-0 aantekende. Alle pogingen om iets terug te doen mislukten en Drechtstreek moest zich laten terug dringen. De voorwaartsen van Drechtstreek waren een makkelijke prooi voor het verdedigend goed staande Wieldrecht en elke poging om  het doel van Wieldrecht goalie Frank Groeneweg te bereiken werd in veel gevallen al vroegtijdig afgestopt. In de 39ste minuut scoorde Mark Kunst weliswaar maar dat deed hij vanuit buitenspelpositie en het doelpunt werd afgekeurd.

In de tweede helft lukte het Drechtstreek om meer druk te zetten en er ontstonden enkele kansen. Bij een van de momenten van forse druk op het Wieldrecht doel had Drechtstreek in de 54ste minuut de pech dat een Wieldrechtse zuivere handsbal bijna op de doellijn door scheidsrechter De Wild niet werd waargenomen. Er volgde geen kaart en geen strafschop.

De hoekschop die hij als een soort goedmakertje dan toch maar aan Drechtstreek gaf, leidde nergens toe en de stand bleef ongewijzigd. Drechtstreek leek door dit incident geprikkeld te zijn om nog meer aan te vallen. Dat leidde onder meer tot een schot op de paal van Ronald Tomassen en enkele minuten later een knal op de lat van Mark Kunst. En toen gebeurde wat zo vaak gebeurt in dit soort gevallen. Drechtstreek viel stevig aan en Wieldrecht stond zwaar onder druk maar dat slaagde er wel via een counter in om de pijn bij zijn tegenstander nog meer te vergroten. Enkele minuten voor tijd was het de ingevallen Mark de Lange die doelman Marvin Otte wist te passeren en zo de wat geflatteerde 2-0 eindstand op het bord bracht.

Zo staat Drechtstreek na drie wedstijden op de 10e plaats van de ranglijst in de 3e klasse, hetgeen teleurstellend genoemd kan worden. Alleen de clubs zonder wedstrijdpunten staan lager. Komende zaterdag speelt Drechtstreek thuis tegen SC Everstein dat op de tweede plek staat. Het is voor de Oostpolderploeg te hopen dat er dan weer eens punten worden behaald. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur