Monday 20 September 2021

Alles over Papendrecht

Papendrechtse leerkracht heeft 'de SEEF-factor'

21 september 2015 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Lonneke Cornet heeft haar inzet voor verkeersveiligheid en verkeerseducatie voor basisschoolleerlingen in Papendrecht beloond zien worden met de SEEF-factor. De prijs, die voor de eerste keer werd uitgereikt, is in het leven geroepen door het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland. Uit handen van jurylid (en voormalig hoofd van het bureau) Hans Vergeer kreeg Lonneke donderdag 17 september 2015 in het gemeentehuis van Papendrecht de eerste wisseltrofee behorend bij 'de SEEF-factor' overhandigd. Het bureau (ROV-ZH) looft deze trofee sinds dit jaar uit voor personen of ideeën die van bijzondere betekenis zijn voor het programma SCHOOL op SEEF.

School op SEEF
Het programma SCHOOL op SEEF van ROV-ZH en de samenwerkende overheden in Zuid-Holland draait sinds 2006 in Zuid-Holland om de verkeersveiligheid en verkeerslessen op de basisscholen te faciliteren. Er zijn sindsdien honderden scholen bereikt, met verkeerslessen in alle leerjaren, communicatie met de ouders over o.a. haal- en brenggedrag en maatregelen aan de schoolomgeving. Circa 10% van de scholen is in het bezit van het verkeersveiligheidslabel SCHOOL op SEEF.

De SEEF-factor
Sinds dit jaar looft ROV-ZH een wisseltrofee uit voor personen en ideeën die opvallend en inspirerend zijn voor het werken aan de doelstellingen van SCHOOL op SEEF. Lonneke (leerkracht op 't Kofschip en verkeersouder op de Viermaster, beide gevestigd in Papendrecht) is volgens de jury niet alleen een voorbeeld door haar inzet voor de activiteiten op deze beide scholen, maar heeft zich ook sterk gemaakt voor het weer invoeren van het praktisch verkeersexamen voor alle Papendrechtse basisscholen.

"Lonneke is een motor voor SCHOOL op SEEF, niet alleen op de scholen waaraan ze direct is verbonden, maar voor alle Papendrechtse scholen, en dat is heel bijzonder", aldus Hans Vergeer.

Verkeerswethouder Jan Nathan Rozendaal overhandigde Lonneke namens ROV-ZH nog een cheque, bedoeld voor het maken van een filmregistratie van de winnares. Daarnaast deed hij de aanwezige vertegenwoordigers van Papendrechtse scholen de toezegging in 2016 samen met de politie te zullen bijdragen aan de aanpak van verkeersgedrag in de omgeving van scholen onder het motto "Veilig verkeer? Ik doe mee!"

Kandidaten voor de volgende beoordelingsronde van de SEEF-factor jury kunnen tot 1 oktober aanstaande worden voorgedragen via deze pagina.

Deel dit bericht met je vrienden!