donderdag 25 februari 2021

Alles over Papendrecht

Roy Taelman en Gerard van Houwelingen organiseren rookevenement voor KIKA

24 september 2015 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT -  Op zaterdag 3 oktober wordt door een groep enthousiaste mensen een palingrookwedstrijd georganiseerd bij Paviljoen Sluishaven aan de Mariadijk 2 te Ooltgensplaat. De mensen achter dit initiatief zijn Roy Taelman en Gerard van Houwelingen uit Papendrecht, (zie foto).
 
Omdat men met deze wedstrijd het aangename met het nuttige willen verenigen heeft men bedacht om met de opbrengsten van deze dag een goed doel te steunen en de keuze is gevallen op Kika, een doel wat ons allemaal na aan het hart moet liggen. De naam die men aan dit evenement gegeven heeft is dan ook:
 
PALING ROKEN VOOR KIKA
 
Op deze dag is het paling roken het belangrijkste item en natuurlijk kunt u ook paling kopen tegen een eerlijke prijs.
 
Maar ook is getracht om breed scala van activiteiten en bezienswaardigheden bij elkaar te krijgen zodat er voor ieder wat wils- te zien en te beleven is.
 
Er zijn een aantal oude ambachten, zoals glasblazen, maritiem houtsnijwerk en glasgraveren. Er zijn de gehele dag door modelboten- en modelautoshows, er kan een ronde op het Volkerak gevaren worden met een supersnelle Rib, met een snelheid van 85 km per uur over het water is echt een spektakel. Marc van Oostenbrugge stelt een showtruck ter beschikking. Ook zal er een rondvlucht gemaakt kunnen worden met een helicopter. Tevens zal het Repaircafe Ooltgensplaat aanwezig zijn om er voor te zorgen dat al uw kapotte huisraad weer gerepareerd zal worden, indien mogelijk.
 
Het Repaircafe is er van 12.00 uur tot +/- 15.30 uur. Dus wanneer u iets te repareren heeft, bent u van harte welkom. Ook het Repaircafe doneert aan KIKA.
 
Voor de kinderen is er een springkussen, zij mogen zelf met modelbootjes varen, er is een ballonnenartiest en voor de middag zijn 5 Furry's uitgenodigd die ook echt hun opwachting gaan maken, ook kunnen de kinderen geschminkt worden en kunnen ze zelf kaarsjes maken van BIJenwas  bij de imker, voor alle activiteiten die georganiseerd worden wordt een kleine bijdrage gevraagd waarvan de baten ten goede komen van Kika.
 
Ook is er een grote verloting ten bate van Kika en zo hoopt men aan het eind van de dag een mooi bedrag te kunnen overhandigen aan Kika.
 
De rookwedstrijd duurt tot 16:30 en de paling zal daarna door een deskundige 5 koppige  jury beoordeeld worden. Om 18:30 uur is de prijsuitreiking en zullen de prachtige bekers uitgereikt worden. Tijdens de prijsuitreiking zal men de cheque met de opbrengst van de dag  overhandigen aan een ambassadeur van Kika.
 
Aansluitend gaat er gebarbecued worden met een gezellig muziekje, hiervoor kan men zich opgeven via info@paviljoensluishaven.nl of  op
telefoonnummer 0187-639418.
 
Het evenement begint om 11:30 en duurt zolang als u wilt.

Lees meer over:

kika palingroken
Deel dit bericht met je vrienden!