maandag 19 april 2021

Alles over Papendrecht

Bijeenkomst in kader van Internationale Dag Palliatatieve zorg in de Willem

25 september 2015 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT / WAARDENLAND - Ook in Nederland besteden we dit jaar weer aandacht aan de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg (IDPZ), die is vastgesteld op zaterdag 10 oktober 2015. Dit jaar is het thema: “Mijn leven dat jij niet kent …”. Door heel Nederland worden rondom deze datum  activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor de zorg voor mensen die niet meer beter worden.

Donderdagavond 15 oktober ‘In gesprek met elkaar’
In de regio Waardenland (Dordrecht, Gorinchem e.o.) haakt het Netwerk Palliatieve Zorg Waardenland aan met de vertoning van een documentaire op donderdagavond 15 oktober 2015.

Deze docu laat zien wat er bij komt kijken als je een ongeneeslijke ziekte hebt en komt te overlijden. Vervolgens zal een panel aan de hand van vier korte fragmenten met de aanwezigen in gesprek gaan over: de palliatieve behandeling, de tijd van leven, wat als het slechter gaat en het sterven. Het panel bestaat uit een verpleegkundige gespecialiseerd in palliatieve zorg, een geestelijk verzorger, een huisarts, een casemanager palliatieve zorg en een vrijwilliger VPTZ.

De avond vindt plaats in Papendrecht in Theater De Willem, Van der Palmstraat 4. Patiënten, mantelzorgers, professionals én vrijwilligers en andere mensen met belangstelling voor palliatieve zorg zijn die avond van harte welkom. Inloop vanaf 18.30 uur, afsluiting uiterlijk 21.00 uur.

Belangstellenden dienen zich voor de avond aan te melden via de site van het netwerk, of via de secretaresse van het netwerk tel. 078-6541407. Zij is bereikbaar op dinsdag en donderdag tussen 8.30 en 14.00 uur.
 

Lees meer over:

palliatieve zorg waardenland
Deel dit bericht met je vrienden!