Wednesday 22 September 2021

Alles over Papendrecht

VV Drechtstreek is SC Everstein de baas

28 september 2015 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - In de vierde wedstrijd van het seizoen heeft Drechtstreek drie punten kunnen toevoegen aan het totaal na een verdiende overwinning tegen SC Everstein, dat een tweede positie op de ranglijst bekleedde. Al vroeg in de wedstrijd lukte het Mark Kunst uit een korte draai zijn tegenstanders te vlug af te zijn en de 1-0 in te schieten. Toen hij niet lang daarna in het strafschopgebied onderuit werd gehaald door Arjan Cornelisse was het Ton Groffen die de strafschop die er op volgde hard en zuiver in schoot.

Zo stond er al snel een 2-0 voorsprong op het bord en kreeg de ploeg loon naar werken. Er werd goed gecombineerd en SC Everstein kreeg nauwelijks serieuze kansen. Toch wist het in de 20ste minuut de 2-1 te scoren, al had het daar de hulp van Patrick Kunst bij nodig. Jori Goené schoot van vlakbij het doel de bal hard in  en die verdween via Patrick Kunst achter doelman Marvin Otte. De rood-witten van Everstein roken hun kansen en dwongen Drechtstreek behoorlijk terug. Hierdoor ontstonden er aan beide kanten mogelijkheden en werden er heel wat duels uitgevochten, maar de stand bleef ondanks deze kansen over en weer tot aan de rust ongewijzigd.

De tweede helft gaf het zelfde beeld. Drechtstreek had weer een licht veldoverwicht en SC Everstein bleef keihard werken voor de gelijkmaker. Tot heel laat in de tweede helft veranderde er niets aan de stand en werd het publiek een aantrekkelijke wedstrijd geboden. De spanning bleef er in tot aan de bevrijdende goal van Dylan Zwiers die kort daarvoor Rico van Overloop had vervangen. Zwiers laveerde handig tussen zijn tegenstanders door en rondde zijn fraaie actie af met de 3-1.

De opluchting bij Drechtstreek en zijn aanhang was groot want de zege was veilig gesteld. Er  was leuk gespeeld in een sportieve wedstrijd onder leiding van een onopvallend leidende scheidsrechter G. Bel uit Heukelum.  De zo gewenste overwinning van Drechtstreek was een feit en men kan met vertrouwen uitzien naar de uitwedstrijd van komende zaterdag bij VVAC dat een 2-0 winst binnen haalde tegen Arkel. VVAC en Drechtstreek hebben nu evenveel wedstrijdpunten dus dat kan zaterdag een spannende wedstrijd opleveren.  Aanvang van de wedstrijd in Ottoland is 15.00 uur.  

Lees meer over:

Drechtstreek voetbal
Deel dit bericht met je vrienden!