vrijdag 21 januari 2022

Alles over Papendrecht

Opening sociale moestuin 'De Voedselbron' door wethouder Jan Nathan Rozendaal

28 september 2015 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Zaterdag 26 september heeft wethouder Jan Nathan Rozendaal samen met Claudia Stijl, sociale moestuin 'De Voedselbron' geopend. De
Voedselbron ligt op het perceel van de voedselbank en is een initiatief van de Stichting Sociale Moestuin Papendrecht.

Na een periode van voorbereiding hebben de vrijwilligers van de Stichting Sociale Moestuin Papendrecht inmiddels de eerste groenten geoogst, deze groenten zijn overgedragen aan de Voedselbank en verdeeld onder de cliënten van de voedselbank Papendrecht.

Sinds 2014 is de Stichting Sociale Moestuin Papendrecht actief met het opzetten van moes-, kruiden-, belevings- en bloementuinen op stukken grond die in overleg met de Gemeente Papendrecht ter beschikking worden gesteld.

Het bijzondere van deze projecten is het sociale aspect van de tuinen omdat deze door de buurtbewoners onderhouden worden. De buurtbewoners delen ook mee in de oogst en verzorgen regelmatig bijeenkomsten. Zo is er bijvoorbeeld onlangs een ‘andijvie-stamppot-maaltijd’ gehouden.

Foto's: Izaak van den Berg.
 

Zie ook:

Lees meer over:

moestuin de voedselbron
Deel dit bericht met je vrienden!