zondag 28 februari 2021

Alles over Papendrecht

Snoepverpakkingen zorgen voor gelukkige kittens

28 september 2015 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Sinds enkele maanden is Papendrecht een waar snoepverpakking recycling punt rijker. Initiatiefneemster van dit recycling punt is Barendina Baldee. Deze inzamelingsactie is het mooie resultaat van een samenwerking tussen Fruittella en recyclebedrijf TerraCycle. Consumenten kunnen met dit programma hun lege snoepverpakkingen gratis recyclen, als beloning hiervoor krijgen ze een financiële bijdrage waarmee een goed doel naar eigen keuze kan worden gesteund. Zo verzamelt de familie Baldee voor hun eigen stichting Kittenopvang WeBA.

Stichting Kittenopvang WeBa vangt zwangere poezen en gedumpte kittens op. Dag en nacht staan veel vrijwilligers klaar om de kittens de fles te geven en in een veilige omgeving te laten opgroeien. Voor de zwangere poezen betekent het opgevangen worden in een omgeving waar ze rustig en veilig kunnen bevallen. Behalve kittens en zwangere poezen, worden ook poezen opgevangen die al kittens hebben, maar nergens terecht kunnen. Uiteindelijk worden alle kittens en poezen eerst geplaatst in een gastgezin en vanuit daar ook weer herplaatst. Hier gaat veel tijd in zitten en om een veilige en gezonde omgeving te blijven bieden, worden snoepwikkels verzameld binnen de Fruittella Snoepbrigade. Het inzamelen doet het gezin Baldee niet alleen: “Niet alleen ons gezin zamelt in, ook familieleden, de kaartclub ANBO en vrienden en vriendinnen.”

Om te zorgen dat bekendheid van de inzamelingsactie toeneemt, wordt dit gepromoot via Facebook en Twitter. “Veel mensen die meekrijgen wat wij doen, willen ons ook gaan helpen door snoepwikkels te verzamelen. Dat vinden wij natuurlijk super, maar nog meer mensen die voor ons inzamelen zijn altijd welkom!” Mevrouw Baldee raadt mensen die mee willen helpen aan om een account op de website van TerraCycle aan te maken: “Als mensen zelf een account aanmaken kunnen ze veel sneller snoepwikkels opsturen en bijdragen aan onze stichting.”

De Fruittella Snoep Brigade is een gezamenlijk initiatief van Fruittella en TerraCycle. Fruittella neemt al jaren haar verantwoordelijkheid als het gaat om natuurlijke kleur- en smaakstoffen en portieverpakkingen. Een logische volgende stap is deze samenwerking met TerraCycle om samen met consumenten verantwoord om te gaan met snoepverpakkingen. Dit programma maakt het mogelijk om gratis snoepverpakkingen te recyclen en bovendien een donatie aan een zelf gekozen goed doel te doen. Inmiddels zijn er verspreid over heel Nederland teams actief die op deze manier een concrete bijdrage leveren aan het milieu en de maatschappij. Alle ingezamelde snoepverpakkingen worden op innovatieve wijze verwerkt tot nieuwe duurzame grondstoffen en producten.

Lees meer over:

recycling fruitella terracycla
Deel dit bericht met je vrienden!