Monday 27 September 2021

Alles over Papendrecht

Eerste KNZB competitiewedstrijd voor de Geul

5 oktober 2015 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Deze zaterdag werd in papendrecht de eerste ronde in de landelijke KNZB competitie gezwommen. De Geul komt uit in de C-klasse en wil zich daar graag handhaven dit seizoen. Er werd een goede stap gezet met 27 medailles en 64 persoonlijke records. Het PR record kwam op naam van Levi Tubex, die op de 200 school maar liefst 25 seconden van zijn beste tijd afhaalde, maar ook de prestaties van Lois van Valen, PR van 15 seconden op de 100 wissel, en Kevin Tittel, PR van bijna 13 seconden op de 200 school., mochten er zijn.

De wedstrijd begon met een 4x100 vrij estafette voor meisjes junioren en het Geulteam met Shirin Bloemscheer, Nicole van Os, Faustine Mussig en Alyssia de Boer haalde hier een 3e plaats.

Het programma voor dames en heren is bij de KNZB competitie altijd redelijk zwaar, met 4 afstanden. Carmen Muilwijk was bij de dames goed op dreef met een 1e plaats op de 50 rug en de 100 wissel en een 2e plaats op de 100 school. Jeugdzwemster Sam IJzerman was alle concurrentie te snel af op de 400 vrij, ze dook onder de 5 minuten en pakte het goud. Op de 100 school en de 50 rug voegde Sam daar nog brons aan toe. Pauline Tieleman veroverde het zilver op de 400 vrij. Bij de heren zwommen Ben Muller en Yaro Roodenburg op de 400 vrij de punten bij elkaar. Op de 100 school was er een 1-2-tje voor de Geul: het goud was voor Ivan van Omme, het zilver voor Jesse de Win,. Beiden voegden er nog een bronzen medaille aan toe, Jesse op de 100 wissel en Ivan op de 50 rug.

In de categorie meisjes senioren zwom jeugdzwemster Zoë van Gool naar een 5e plaats op de 100 rug en een 6e plaats op de 200 school. Iris van Valen greep op de 200 school net naast het brons en werd 4e. Bij de jongens was er brons voor Tim van Heeswijk op de 200 school, op de 100 rug versloeg Max Muller de concurrentie en pakte het goud.

Esmée Roodenburg tikte bij meisjes jeugd als 3e aan op de 200 vrij, op de 100 school werd ze 6e. Kirana Hoogenbosch deed het precies omgekeerd: 3e op de 100 school en 6e op de 200 vrij. Aidan van Gool zwom naar het brons op de 100 school bij jongens junioren 4, Daan Wesdorp werd hier 4e.
In de categorie meisjes junioren 3 was de winst op de 100 rug voor Alyssia de Boer, Faustine Mussig zwom naar zilver en het brons ging naar Karlijn Merkus. Alyssia voegde daar op de 100 vlinder nog een 5e plaats aan toe. Ook de jongens pakten alle medailles op de 100 rug: goud voor Brandon Groeneveld, zilver voor Rens Merkus en brons voor Jonathan van Loo. Erik Verhagen viel net buiten de medailles en werd 4e.

De jongste zwemmers zwommen 50 vrij en 100 wissel Daphne van Tilburg was goed voor zilver op beide afstanden en ook Mats Schroots ging met twee maal zilver naar huis. Salomé van Loo pakte het brons op de 100 wissel, Isis Mannee werd 6e op de 50 vrij. Dylan Groeneveld werd op beide afstanden 6e.
Aan het einde van de lange wedstrijd volgden nog twee estafettes. Op de 4x100 wissel dames werden Pauline Tieleman, Iris van Valen, Zoë van Gool en Sam IJzerman 4e. Het herenteam met Ben Muller, Jesse de Win, Tim Muller en Ivan van Omme sloot de middag af met een mooie 2e plaats op de 4x100 vrij.
Het is nu afwachten tot de officiële puntentelling bekend is, pas dan is duidelijk hoe de Geul het deze eerste wedstrijd echt gedaan heeft.
 

Lees meer over:

zwemmen De Geul
Deel dit bericht met je vrienden!