woensdag 1 december 2021

Alles over Papendrecht

Maatschappelijke inzet telt op De Willem

8 oktober 2015 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Woensdag 30 september hebben de leerlingen van bovenbouw havo en vwo van het Willem de Zwijgercollege in Papendrecht laten zien dat je inzet in de maatschappij telt. Op deze avond hebben de leerlingen hun ervaringen gepresenteerd die uiteenlopen van helpen in een zorginstelling tot het trainen van de f-jes bij de plaatselijke voetbalvereniging. De organisaties zijn breed: sportverenigingen, bibliotheken, IJsbaan, zorginstellingen, Kattenmand tot allerlei goede doelen. Alles komt voorbij zolang het maar een non-profitorganisatie is.

De maatschappelijke stage is vanuit de overheid niet meer verplicht maar de Willem heeft als slogan ‘Actief in Onderwijs’ en hier is de stage een vast onderdeel van. Leerlingen doen zo ervaring op in een voor hun onbekende omgeving, weten wat verantwoordelijkheidsgevoel is èn participeren hierop.

Door te netwerken of te solliciteren via de website van de gemeente naar een vrijwilligersvacature komen de leerlingen aan een stageplek.

De vraag die op 30 september bij de beoordeling van iedere presentatie gesteld werd was: “Vind je je stage waardevol?” De antwoorden die hierop volgden waren steevast lovend en bieden een toekomst voor het vrijwilligerswerk! Zo blijkt dat veel van de leerlingen van de Willem na deze presentatieavond ‘gewoon doorgaan met hun vrijwilligerswerk’!

Deel dit bericht met je vrienden!