woensdag 2 december 2020

Alles over Papendrecht

Duurzaamheidsmarkt op de Markt smaakt naar meer

9 oktober 2015

PAPENDRECHT - Vandaag werd de eerste ‘Doe Duurzaam Markt’ op de Markt georganiseerd. De markt stond in het teken van consuminderen, ofwel bewuster eten, wonen en  leven. Bijvoorbeeld door water en materialen opnieuw te gebruiken of zuinig om te gaan met voedsel, door groente of fruit met een kleine afwijking dat nog prima eetbaar is niet te laten liggen.

Tijdens een workshop konden kinderen op de Doe Duurzaam Markt knutselen met afvalmateriaal. Een 'kampvuurkok' laat zien dat van producten als oud brood en gerimpelde appels toch nog iets lekkers te maken is.

Aanwezig waren diverse Papendrechts bedrijven en organisaties, zoals: Repair Café Papendrecht, Bakkerij Vlot, Landwinkel de Fruitheerlijkheid, Duurzaam met Leer en Syndion. Wethouder Joke Reuwer verrichtte de opening.

Hoewel het helaas niet erg druk was, konden de bezoekers de Markt zeker wel waarderen. Het intitiatief verdient zeker een vervolg, maar dan is wellicht de zaterdag een betere dag.

Foto's: Mark van Deelen - Black Tie Fotografie

Lees meer over:

duurzaamheid markt
Deel dit bericht met je vrienden!