Thursday 23 September 2021

Alles over Papendrecht

Ruime overwinning voetballers van Drechtstreek

12 oktober 2015 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Drechtstreek 1 revancheerde zich zaterdag voor de nederlaag van een week eerder tegen VVAC. Het versloeg Groot-Ammers met 5-0 in een aantrekkelijke wedstrijd. Onder ideale weersomstandigheden traden de blauw-witten aan in een wedstrijd waarin er tijdens het eerste kwartier wederzijds gezocht naar mogelijkheden. Geleidelijk aan trok Drechtstreek het initiatief iets naar zich toe waarna Dylan Zwiers in de 16e minuut op aangeven van Rico van Overloop met een subtiel hakje de 1-0 achter Ammers doelman Lennart Vink wist te tikken.

Na die eerste treffer wist Drechtstreek zich steeds meer kansen te creëren. Zo’n tien minuten na de openingstreffer maakte Van Overloop een fraaie rush over links die eindigde in een voorzet op het hoofd van Erwin van der Heiden. Doelman Vink wist de bal te keren maar de 2-0 leek toch heel dicht bij. In de 29ste minuut kwam dat doelpunt ook. Nu was het Patrick Tukker die de bal op aangeven van Jorn van Drimmelen de 2-0 inschoot. Er volgde kort voor rust nog een hard schot op doel door Patrick Kunst maar die bal werd goed gestopt. Op slag van rust torende Erwin van der Heiden bij een hoekschop hoog boven zijn tegenstanders uit en kopte de 3-0 in.

In de tweede helft bleek Groot Ammers niet in staat om onder druk van Drechtstreek uit te komen. Het hield een half uur stand zonder doelpunten maar moest toen toch toestaan dat Erwin van der Heiden met zijn tweede doelpunt van de middag de 4-0 op het bord bracht. Toen Peter van de Merwe daar vijf minuten later nog een doelpunt aan toevoegde was het helemaal een gelopen race. Groot-Ammers moest de punten in Papendrecht achterlaten en mag zich voorbereiden op de streekderby van komende zaterdag tegen buurman Streefkerk.

Met de ruime 5-0 overwinning klimt Drechstreek op de ranglijst naar de zesde positie. Vier van hoger geplaatste ploegen speelden zaterdag niet in verband met enkele sterfgevallen zodat de stand in de 3e klasse C enigszins vertekent, maar Drechtstreek kan op een zesde positie zijn blik naar boven richten. Komende zaterdag speelt het uit in en tegen Asperen dat evenveel wedstrijdpunten heeft. Aanvang van die wedstrijd is 15.00 uur.
 

Lees meer over:

Drechtstreek voetbal
Deel dit bericht met je vrienden!