donderdag 25 februari 2021

Alles over Papendrecht

Wethouder Rozendaal bezoekt ZAPper

15 oktober 2015

PAPENDRECHT - Vrijdag 9 oktober 2015 bezocht wethouder Jan Nathan Rozendaal de heer P. van Dongen. De heer Van Dongen was tot voor kort de oudste ZAPper (ZwerfAfvalPakker) van Papendrecht. Dagelijks maakte hij zijn rondje in de buurt van de Gerbrandystraat. Inmiddels is de 95- jarige ZAPper gestopt. Onlangs is hij tijdens het ZAPpen gevallen, met in zijn ene hand een afvalgrijper en in de andere hand een zak met afval. Gelukkig vielen de verwondingen mee, maar het is tijd om de afvalgrijper door te geven.

Nadat de heer Van Dongen zich bij de gemeente had afgemeld als ZAPper, heeft wethouder Rozendaal een afspraak gemaakt om hem persoonlijk te bedanken. Blij verrast was de heer Van Dongen met het kleurige herfstboeket, overhandigd door de wethouder. De heer Van Dongen is in 2006 gestart als ZAPper. Hij wilde wat meer omhanden hebben en wat doen in de buitenlucht. 'Het leuke aan ZAPpen zijn de sociale contacten in de buurt. Ik ben iemand die makkelijk contact maakt en veel mensen maken tijd voor een praatje, of bespreken hun problemen met mij. Je kan dan ook wel stellen dat ik in de buurt best een bekende Papendrechter geworden ben.' Natuurlijk werd er ook gesproken over het zwerfvuil in Papendrecht. Naast de gemeente, spelen nu ook bewoners en ondernemers een belangrijke rol bij het opruimen van afval in Papendrecht.

In Papendrecht zijn ruim 200 bewoners bezig met het opruimen van zwerfafval in straten, buurten, parken en langs zogenaamde snoeproutes. Steeds meer organisaties, scholen en ondernemers sluiten aan en dragen bij aan een schoner Papendrecht. Wilt u ook horen bij het leger ZAPpers dat Papendrecht rijk is en uw straat, wijk of park schoon houden? Mail wijkgerichtwerken@papendrecht.nl of bel de wijkcoördinatoren via het vijfcijferige nummer 14 078.

Lees meer over:

wethouder zwerfafval zapper
Deel dit bericht met je vrienden!