zondag 13 juni 2021

Alles over Papendrecht

Boskalis verwerft kabellegcontracten voor Galloper offshore windpark voor Engelse Kust

Boskalis verwerft kabellegcontracten voor Galloper offshore windpark voor Engelse Kust

30 oktober 2015 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) kondigt aan dat VBMS, haar strategische joint venture met VolkerWessels op het gebied van offshore kabelinstallatie, twee contracten heeft verworven van Galloper Wind Farm Ltd. voor de aanleg van elektriciteitskabels voor het Galloper offshore windpark. De contracten hebben voor VBMS een totale waarde van EUR 200 miljoen. Boskalis heeft een 50% aandeel in VBMS en deze wordt onder IFRS11 verantwoord als een strategische deelneming.

VBMS heeft een contract getekend voor het leveren en installeren van twee 45 kilometer lange exportkabels die het offshore windpark met het vasteland verbinden. Dit project wordt door VBMS uitgevoerd in consortium met een partner. Daarnaast heeft VBMS het contract verworven voor de levering en installatie van 56 stroomkabels tussen de windturbines. De installatie van de eerste exportkabel zal naar verwachting in 2016 plaatsvinden, gevolgd door de installatie van de tweede exportkabel en de stroomkabels tussen de windturbines in 2017.

Het Galloper offshore windpark zal uit 56 windturbines bestaan en ligt 27 kilometer uit de kust van Suffolk, Verenigd Koninkrijk.  

De strategie van Boskalis is erop gericht om te profiteren van de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag opdrijven op onze markten: de groei van de wereldhandel, stijgende energieconsumptie, de groeiende wereldbevolking en de uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering. Dit project hangt nauw samen met de ontwikkeling van duurzame energieopwekking als gevolg van de verandering van het klimaat en een toenemende energieconsumptie.

Deel dit bericht met je vrienden!