Tuesday 21 September 2021

Alles over Papendrecht

Derde competitiewinst op rij voor Drechtstreek

2 november 2015 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Met een opbrengst van negen punten in de laatste drie competitiewedstrijden deed Drechtstreek opnieuw goede zaken door met 3-0 van Arkel te winnen. Tijdens het eerste kwartier hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht maar steeds meer ging het spel zich op de helft van de gasten uit Arkel afspelen.

Bij een hoekschop in de 15e minuut was het de mee naar voren gekomen Erwin van der Heiden die zoals gewoonlijk  boven iedereen uit torende en de bal net naast het doel van René Sijnke kopte. Bij een counter van Arkel in de 16e minuut kon doelman Marvin Otte een doelpoging onschadelijk maken door zeer ver uit zijn doel te komen en de bal over de zijlijn de werken. In de loop van de eerste helft nam de druk op Arkel behoorlijk toe. Na ruim een half uur spelen dwong Drechtstreek de tegenstander terug en kreeg het drie hoekschoppen op rij te verwerken.

Daar werd niet uit gescoord maar enkele minuten later scoorde Patrick Tukker wel de 1-0. In een mêlee van spelers wist hij de bal net over de doellijn te tikken. En nog geen minuut later was het de uitstekend spelende Martijn de Jong die Robin Bezemer in de gelegenheid stelde om de 2-0 in te schieten. Zo werd de rust bereikt met een 2-0 tussenstand.

In de tweede helft met Stefan Jonkman in de ploeg die Jorn van Drimmelen afloste, beheerste Drechtstreek de wedstrijd vrijwel volledig. Arkel kwam nauwelijks tot doelrijpe kansen terwijl Drechtstreek degelijk speelde. In de 55ste minuut maakte Martijn de Jong een wonderschoon doelpunt maar de Arkelse grensrechter De Jong constateerde buitenspel en scheidsrechter Kense keurde het doelpunt af. Er ontstond een aantal prima kansen voor het doel van Arkel waaronder een schot van Ton Groffen dat net naast ging. Toch viel er nog een doelpunt te bewonderen toen ingevallen Peter van de Merwe ruim tien minuten voor het eind van de wedstrijd op aangeven van Martijn de Jong met een schitterende omhaal de 3-0 binnen schoot.

Dit fraaie doelpunt bepaalde ook de eindstand waarmee Drechtstreek zich met 15 wedstrijdpunten  opwerkte tot een derde plaats op de ranglijst. Er moet wel worden opgemerkt dat zowel Wieldrecht als Ameide met 14 punten nog een wedstrijd moeten inhalen.

Komende zaterdag speelt Drechtstreek de uitwedstrijd tegen De Alblas dat na een goede start even iets minder goed draait. De verwachting is dat die wedstrijd het aanzien zeker waard zal zijn. Bij De Alblas speelt aantal oud-Drechtstreek spelers, hetgeen ongetwijfeld een extra tintje aan de wedstrijd zal geven. Aanvang van de wedstrijd is 15.00 uur.   
 

Lees meer over:

voetbal arkel
Deel dit bericht met je vrienden!