dinsdag 30 november 2021

Alles over Papendrecht

Schoolstraat en deel Schooldwarsstraat op de schop

3 november 2015 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT / SLIEDRECHT - Wethouder Kees Koppenol nam vorige week een kijkje bij de werkzaamheden aan de Schoolstraat en een deel van de Schooldwarsstraat. Zowel de weg als de riolering is hier op sommige delen tot 50 centimeter verzakt. Bovendien was een deel van de bestrating hard toe aan vervanging. Tijd voor een reconstructie dus.

Gescheiden riool
Aannemer De Groot-Schagen uit Sliedrecht is begonnen met de werkzaamheden ter hoogte van d’Oude School, gevolgd door aanpak van de Schoolstraat. De nieuwe riolering bestaat uit twee rioolbuizen: één voor het vuile water en één voor afvoer van regenwater. Hierdoor gaat minder water naar de zuivering aan de Willem Dreeslaan. Goed voor de energiebesparing. Schoon water komt in de sloot waardoor het oppervlaktewater wordt aangevuld. Het gebied wordt zo ook nog eens beter bestand tegen steeds vaker voorkomende hevige regenbuien.

Planning
De duur van de werkzaamheden wordt geschat op drie à vier maanden, maar is ook afhankelijk van de weersomstandigheden. In het voorjaar van 2016 komt er nieuwe beplanting en nieuwe bomen en dan liggen de Schoolstraat en Schooldwarsstraat er weer prachtig bij.

IBOR
Om de urgentie en volgorde van de aanpak van wegen, riolering en groen heeft de gemeente een meerjarenprogramma genaamd Integraal Beheer Openbare Ruimte (kortweg IBOR). Dit is vastgesteld door de gemeenteraad.

Deel dit bericht met je vrienden!