Monday 20 September 2021

Alles over Papendrecht

Gezocht: Voetballers met autisme!

7 november 2015 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - Misschien is het bovenstaande een apart begin, maar het is wel zoals het is. Het Autistenteam van SV Slikkerveer in Ridderkerk kan nog wat nieuwe voetballers gebruiken.

Barbara Bierman legt uit: "Waarom deze vraag op een Papendrechtse site? Omdat ook kinderen uit omliggende gemeenten mee kunnen doen. Zo ook onze zoon Finn, 12 jaar oud, klassiek autisme en wonend in Papendrecht. Voetbal is wat hij leuk vindt, al vanaf dat hij kan lopen. Hij heeft het geprobeerd bij 2 reguliere verenigingen, maar door zijn autisme lukt het niet in een regulier team. Na een voetballoos jaar zijn we in contact gekomen met Mirjam Visser-de Hooge, coördinator van de autistenteams bij S.V. Slikkerveer. Al na een aantal trainingen zagen we hoe hij weer opbloeide en weer zin kreeg in het spelletje. Inmiddels speelt hij de wedstrijden met het eerste Auti-team.

Er spelen ook nu al kinderen uit diverse omliggende plaatsen mee, zoals Dordrecht en Hendrik Ido Ambacht. Sinds dit seizoen spelen we ook echt voor de KNVB, een gewone normale competitie tegen andere auti-teams. Ze spelen op half veld, 2 keer een half uur en de scheidsrechters zijn mensen die ervaring hebben met het fluiten van autistenteams. De sfeer onderling is gemoedelijker, maar ook gestructureerder dan in een regulier team.

Ben jij of ken jij iemand met autisme die graag voetbalt, maar is dat nu niet mogelijk omdat het bij een reguliere club niet lukt, neem dan eens contact op met Mirjam van S.V. Slikkerveer, telefoon 06-81137506, email: autistenteamslikkerveer@hotmail.com.

Sinds kort is er ook een Facebookpagina van de auti-teams: https://www.facebook.com/groups/485092688318284. Daar zijn ook wat video’s te vinden van eerder gespeelde toernooien en zal de komende tijd zeker nog gevuld gaan worden met foto’s en dergelijke van de beide teams", aldus de oproep van Barbara Bierman.

Lees meer over:

voetbal autisme
Deel dit bericht met je vrienden!