Monday 27 September 2021

Alles over Papendrecht

Schaakclub PASCAL komt halfje te kort tegen SO Rotterdam

9 november 2015 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT / ALBLASSERDAM - Op vrijdagavond 6 november stond de RSB-wedstrijd SO Rotterdam 2 en PASCAL 1 op het programma. Teus Dekker was verhinderd en vooruit spelen bleek niet haalbaar.

Met Koert Timmermans als invaller ging het eerste team we welgemoed op stap, beseffend dat de tegenstander op papier sterker was.

Na een half uur spelen voorspelde de stelling van Chris Kortweg een grote kans op remise. Vervelender was het voor Koert. Al in de opening kwam hij een stuk achter en hier tekende zich het bekende gevecht tegen de bierkaai af, de verloren strijd.
Zo zou het ook voor beide partijen gaan.

Om 21.45 uur nam Kees Brinkman een remise aanbod aan. Het was een te gelijke stelling om het af te slaan, het zou teveel risico’s geven richting het eindspel.

Een rondje langs de borden gaf aan dat het spannend zou worden. Op dat moment misschien wel de grootste zorg of Cor zijn (open) koningsstelling kon houden.

Bert Terlouw zag ook geen winstkansen en besloot tot remise. Zo bleef een punt achterstand. Beste kans op dat punt kwam uit de stelling van Peter.

Rond half elf kon winst bijna niet meer. Lang was er nog een beetje hoop voor een gelijkspel maar het ging de spreekwoordelijke mist in.

De verwachting aan de borden van Peter (winst) en Cor (verlies) kwam uit. Meinte kwam in de situatie dat proberen te winnen tegen beter weten in was en gaf dus toe aan remise. Eerder had Kees van Meerkerk ook al het remiseaanbod van zijn tegenstander geaccepteerd.
Net verloren dus, helaas. Misschien net te veel remises, maar voor alle partijen gold dat proberen te winnen de verlieskans juist vergrootte.

Nu op weg naar de 3e ronde, tegen de Capelse Schaakvereniging op dinsdag 24 november (thuis wedstrijd).

Lees meer over:

schaken pascal
Deel dit bericht met je vrienden!