woensdag 21 april 2021

Alles over Papendrecht

Burgemeester de Bruin: ‘Papendrecht leeft mee met Parijs’

18 november 2015 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Ook in Papendrecht hebben veel inwoners met afgrijzen kennis genomen van de afschuwelijke gebeurtenissen in Parijs. We betreuren de vele slachtoffers en leven intens mee met hun nabestaanden, de gewonden en de Parijzenaren.

Namens alle Papendrechters laat burgemeester De Bruin weten: ‘Deze onvoorstelbare aanslagen in Parijs vervullen ons met afschuw en verdriet. Aanslagen op onschuldige mensen, mensen net als u en ik, die een stadion, een concertzaal, een café en een restaurant bezochten. Dit is een meedogenloze aanval op onze manier van leven en onze waarden en normen. Het raakt onze westerse samenleving diep in het hart.

Met dit soort aanslagen wordt geprobeerd angst te zaaien, onze open samenleving te ontwrichten en de vrijheid en tolerantie die ons juist zo kenmerkt, onder druk te zetten. Dat kunnen wij niet laten gebeuren; dat laten wij niet gebeuren! Wij, burgers en overheden, moeten juist in deze zeer verdrietige omstandigheden bij elkaar blijven. Onze vrijheid staat voorop en dat vraagt dat we elkaars manier van leven blijven respecteren en ondanks de verschillen een solide samenleving vormen.

Onze gedachten zijn bij de mensen die getroffen zijn. Ik denk dat ik voor veel Papendrechters spreek als ik hen allen veel kracht en sterkte toewens.’

Lees meer over:

burgemeester terreur aanslagen
Deel dit bericht met je vrienden!