Derde Regiocompetitiewedstrijd voor de Geul

23 november 2015 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag werd in het Sportcentrum Papendrecht de derde ronde in de Regiocompetitie gezwommen. De ploeg van de Geul stond in de tussenstand op de vierde plaats en wilde deze plek graag vasthouden. Na telling van de punten bleek dat de Geul tijdens deze wedstrijd de derde tijd neer had gezet en het verschil met nummer drie in de totaalstand is hierdoor wat kleiner geworden. Een prima prestatie dus!

Er werden tijdens de wedstrijd maar liefst 30 persoonlijke records gezwommen. De grootste tijdsverbetering kwam op naam van Mats Schroots, die op de 200 vrij 24 seconden van zijn beste tijd afhaalde, maar ook de tijdsverbetering van 21 seconden van Daphne van Tilburg op de 200 vrij mocht er zijn.
Op de 4x50 wissel voor de jongste zwemmers werd het Geulteam met Mats Schroots, Isis Mannee, Daphne van Tilburg en Dylan Groeneveld 5e. Tijdens de 4x40 vrij voor meisjes jeugd zwom Sam IJzerman als startzwemster naar een NJJK limiet en pakte in één moeite het clubrecord voor meisjes onder de 14, onder de 15, onder de 16 en dames op de 50 vrij.

Met Kirana Hoogenbosch, Diane Vink en Esmée Roodenburg zwom het team naar een 2e plaats. De jongste zwemmers zwommen 200 vrij en 50 vlinder en bij de meisjes zwommen Daphne van Tilburg en Isis Mannee de punten bij elkaar. Bij de jongens was Dylan Groeneveld goed voor brons op de 200 vrij, de overige punten kwamen op naam van Mats Schroots.

In de categorie meisjes junioren 3 pakte Alyssia de Boer een 6e plaats op de 100 vrij en een 8e plaats op de 50 school. Faustine Mussig zorgde voor de rest van de wedstrijdpunten. Bij de jongens werd de klus geklaard door Erik Verhagen en Brandon Groeneveld.

In de categorie meisjes jeugd was Sam IJzerman goed voor zilver op de 50 rug en op de 100 school werd Esmée Roodenburg 5e. Op beide afstanden kwamen de overige punten van Kirana Hoogenbosch. Bij de jongens zwom Aidan van Gool naar een 4e plaats op de 100 school en een 6e plaats op de 50 rug. Daan Wesdorp werd 5e op de school en op de rug kwamen de punten van Liam van Gool.

De 50 rug bij meisjes senioren leverde Sam IJzerman een 7e plaats op en op de 100 school was er een 8e plaats voor Iris van Valen en een 9e plaats voor Diane Vink. Bij de jongens tikte Max Muller als 3e aan op de 50 rug, op de 100 school was er een 6e plaats voor Tim van Heeswijk.

Sam IJzerman zwom bij de dames nog de 100 vrij en liet alle concurrentie achter zich, de overige punten kwamen van Carmen Muilwijk. Bij de heren was Ivan van Omme goed voor zilver op de 100 vrij, Jesse de Win pakte de rest van de punten met een 5e plaats. Op de 200 wissel werd Ivan 5e en Jesse werd 7e.