vrijdag 22 oktober 2021

Alles over Papendrecht

Schaakmeester Manuel Bosboom wint derde Ideko toernooi

23 november 2015

DRECHTSTEDEN - 42 schakers waren afgelopen zaterdag afgereisd naar het Denksportcentrum in Papendrecht om deel te nemen aan het derde Ideko schaaktoernooi. Het werd een spannend  en tegelijk gezellig toernooi .

Het toernooi werd weer perfect georganiseerd door de schaakclub PASCAL onder leiding van Hans van de Beukel. Alle partijen verliepen in een gemoedelijke sfeer, al werd fel gestreden om de punten. In de middagpauze kon iedereen genieten van de gratis lunch.

Lennard den Boer uit Zwijndrecht had het toernooi al 2 keer gewonnen en was gebrand op een derde zege met het recht om de wisselbokaal definitief mee te nemen. In een sterk deelnemersveld kon hij aan de bak. Met Manuel Bosboom hadden we zelfs een echte schaakmeester  in ons midden.

Iedereen speelde 7 partijen met 25 minuten bedenktijd per persoon. In de derde ronde kwamen Lennard en Manuel tegen elkaar en speelden remise. Na de vierde ronde was Henk Prins uit Sliedrecht nog de enige met een 100% score, maar hij verloor vervolgens van Lennard.

Halverwege waren ook Meinte Smink en Tim Benning bovenin de ranglijst te vinden. Meinte verloor in de vijfde ronde van Manuel en Tim moest zijn meerdere erkennen in Lennard. Uiteindelijk moest de laatste ronde een beslissing brengen. Henk moest het opnemen tegen Manuel en verloor in een spannende partij.

Op het eerste bord zagen we Teus Dekker uit Alblasserdam strijden tegen Lennard. Bij het ingaan van eindspel stond hij er goed voor, maar helaas blunderde hij een loper weg. Hierdoor kwamen Manuel en Lennard met 6 en half punt als winnaars uit de strijd. Omdat de tegenstanders van Manuel net wat meer punten wisten te behalen, mocht hij de Ideko schaaktrofee en mee naar huis nemen. Tim werd derde en Teus werd de beste PASCAL speler op de vierde plaats.

Deel dit bericht met je vrienden!