zaterdag 15 mei 2021

Alles over Papendrecht

Flitspalen 'gaan aan' op de Burgemeester Keijzerweg

24 november 2015 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Op de Burgemeester Keijzerweg in Papendrecht worden binnenkort twee digitale flitspalen geactiveerd.

Het Openbaar Ministerie (OM) vervangt de komende jaren landelijk een groot deel van de analoge flitspalen door digitale palen. Groot voordeel van digitale palen is dat deze 24 uur per dag aan staan en de verwerking van de boetes zeer weinig politiecapaciteit vergt.

Daarbij valt de bon sneller op de deurmat, zodat de betrokkene zich eerder bewust wordt van de overtreding en het gedrag sneller kan aanpassen. Alleen palen die een aantoonbare bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid worden vervangen.

Op basis van de verkeers- en ongevallengegevens hebben het OM, de politie en de gemeente vastgesteld dat er twee flitspalen worden geactiveerd.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!