maandag 27 september 2021

Alles over Papendrecht

Gelijkspel Drechtstreek tegen koploper Brederodes

30 november 2015 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - In een spannende wedstrijd met veel doelpunten is het Drechtstreek gelukt om koploper Brederodes van een overwinning af te houden en met 4-4 gelijk te spelen. De periodekampioen uit Vianen ging zeer voortvarend van start en wist zich al snel enkele serieuze kansen te creëren. In de eerste tien minuten ging het volop in de aanval en al na 11 minuten was het Kevin Bosch die over links Silvan Damwijk te slim af was en de 1-0 wist in te schieten met een hard schot net langs de binnenkant van de paal.

Acht minuten later kon Kevin Kroeze de stand op 2-0 brengen, opnieuw door een hard schot van ruime afstand. Nog geen minuut later echter ontving de Ton Groffen de bal van Peter van de Merwe en hij bracht de achterstand meteen terug tot 2-1 met een wonderschoon doelpunt. Van halverwege de helft van Brederodes haalde hij uit en plaatste  de bal en de linkerbovenhoek, onhoudbaar voor doelman Niels  Kraaijkamp.

Drechtstreek leek te voelen dat deze tegenstander niet onverslaanbaar was en er werd keihard verder geknokt, wat in de 25ste minuut leidde tot de gelijkmaker van Peter van de Merwe die goed doorging op een afvallende bal: 2-2. Maar ook Brederodes liet het hoofd niet hangen en kort voor rust maakte het gebruik van gerommel in de defensie van Drechtstreek die verzuimde de bal na enkele schoten op het doel goed weg te werken.  Mike de Groot maakte hier gebruik van en knalde de 3-2 in de touwen en dat was ook de ruststand.

In de tweede helft bleef de spanning op het veld voelbaar en er ontstonden kansen voor beide teams. Na een kwartier wist slaagde Martijn de Jong er in om een bal die door Patrick Tukker werd ingeschoten en die al over de lijn was geweest maar niet toegekend, in tweede instantie nogmaals over de lijn te schieten: 3-3. Met nog een half uur te spelen bleven beide ploegen jagen op de winnende treffer en in de 68ste minuut lukte het Mike de Groot opnieuw om doelman Marvin Otte te verschalken. Hij tikte de 4-3 binnen en Brederodes stond alweer op voorsprong maar nog steeds gaf Drechtstreek zich niet over. Het bleef knokken voor elke meter en tien minuten voor tijd was het opnieuw Martijn de Jong die scoorde en de 4-4 eindstand op het bord bracht. 

Bij Drechtstrek was er opluchting na het gelijke spel tegen deze tegenstander van formaat. Het pakte Brederodes twee punten af en bleef overeind, ook al was de lijst met geblesseerden lang. Mede door de ruime overwinning van Wieldrecht moest Brederodes de koppositie aan Wieldrecht afstaan dat evenveel wedstrijdpunten heeft maar een beter doelsaldo. Komende zaterdag treffen beide ploegen elkaar in Dordrecht en dat zal ongetwijfeld een spannende wedstrijd opleveren.

Drechtstreek, dat nu vijfde staat, speelt zaterdag de thuiswedstrijd tegen HSSC’61, dat de zesde positie bekleedt.  Aanvang van de wedstrijd in de Oostpolder is 14:30 uur.

Lees meer over:

Drechtstreek voetbal
Deel dit bericht met je vrienden!