Wednesday 22 September 2021

Alles over Papendrecht

Opgeven voor NLdoet kan nog tot 31 december

7 december 2015

PAPENDRECHT - Ieder jaar doet Papendrecht groots mee met NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland die vrijwilligers(werk) in de schijnwerpers zet. NLdoet is voor uw organisatie een mooie gelegenheid om nieuwe vrijwilligers te werven, geld in te zamelen of uw organisatie te promoten. En dit jaar voegen de gemeente Papendrecht en de Brede Welzijnsinstelling (BWI) Papendrecht aan NLdoet nog iets extra's toe: de 'vrijwilligste route van Papendrecht'.

NLdoet: Klussen
In 2016 is NLdoet op zaterdag 12 maart. Vrijwilligers doen die dag klusjes zoals een ruimte verven, een tuin opknappen, een high tea organiseren of een uitje organiseren voor cliënten. Zij maken op die manier kennis met uiteenlopende vormen van vrijwilligerswerk. De ervaring leert dat NLdoet elk jaar weer nieuwe vaste vrijwilligers oplevert. NLdoet brengt vrijwilligers voor één dag op de been; het is aan u om nieuwe vrijwilligers te enthousiasmeren en voor langere tijd aan uw organisatie te binden.

Komt uw organisatie handen te kort? Meld uw klus dan aan op www.nldoet.nl. U kunt dan meteen een financiële bijdrage van maximaal € 400,- aanvragen. Hoe eerder hoe beter, want op = op. Heeft u nog geen klus in gedachten, op de website vindt u ook inspirerende voorbeelden van klussen.

Lunch voor de klussers
Wij gaan ervan uit dat organisaties met een eigen accommodatie zelf indien wenselijk een lunch verzorgen voor hun klus-vrijwilligers. Heeft u die mogelijkheid niet, neem dan contact met ons op.

NLdoet: Vrijwilligste route 
Nieuw dit jaar is de 'Vrijwilligste route': vrijwilligersorganisaties openen deze dag hun deuren voor belangstellenden, die een kijkje willen nemen én voor potentiële vrijwilligers. Een hop-on/hop-off vervoer rijdt tussen 10.00 en 14.00 uur langs de deelnemende locaties en bezoekers kunnen gratis meerijden en in- en uitstappen bij de organisatie van hun keuze. Met een leuke activiteit kunt uw organisatie publiek trekken of u zet de NLdoet klus in om bezoekers te trekken. In de bijlage vindt u handige “open huis” tips en ideeën . De Vrijwilligste route is een uitgelezen kans om uw organisatie te profileren en te presenteren.

Heeft uw organisatie geen eigen locatie, dan kunt u toch meedoen aan de route. Wij zorgen voor een gezamenlijke ruimte waar u gebruik van kunt maken. Ook als uw organisatie geen NLdoet-klus heeft, kunt u meedoen aan de Vrijwilligste route.

Aanmelden, meedenken en meer informatie
Inmiddels hebben al meerdere enthousiaste organisaties zich aangemeld voor de Vrijwilligste route. U kunt uw organisatie tot uiterlijk 31 december 2015 aanmelden, zodat wij uw organisatie kunnen vermelden in de communicatie-uitingen. Aanmelden kan via vrijwilligers@bwi-papendrecht.nl.

NLdoet: Communicatie
De BWI verzorgt de communicatie over NL doet en de Vrijwilligste route via internet, social media en huis aan huis in Papendrecht. Via de media worden mensen opgeroepen zich op deze dag als vrijwilliger in te zetten en zich aan te melden voor een klus via www.nldoet.nl of via het vrijwilligerssteunpunt van de BWI.

Heeft u vragen, wilt u meer informatie of wilt u dat wij kort meedenken over eventuele deelname, neem dan contact met ons op. Wij zijn bereikbaar via telefoonnummer 078-6154741 (op werkdagen van 09.00 tot 12.30 uur) en per mail via vrijwilligers@bwi-papendrecht.nl.

Lees meer over:

vrijwilligers nldoet
Deel dit bericht met je vrienden!