zaterdag 23 oktober 2021

Alles over Papendrecht

Lichtjesfeest start dit jaar tegenover Sterflat

9 december 2015

PAPENDRECHT - Sfeervol verlichte kinderoptocht start dit jaar vanaf de Sterflat. Voor het zevende jaar in een succesvolle reeks wordt op vrijdag 18 december om 18.30 uur in Papendrecht het Lichtjesfeest georganiseerd. Een sfeervolle optocht vol muziek, zang en kerstoptredens, waarin kinderen met hun ouders, opa’s en oma’s in een mooi verlichte stoet door het Papendrechtse centrum lopen.

Gedichtenwedstrijd die draait om vrede
In een wereld die in oorlog is, en waar angst en onverdraagzaamheid aan de orde van de dag zijn, willen de organiserende kerken herinneren aan het Licht: de geboorte van Jezus Christus die met Kerst gevierd wordt. Met een gedichtenwedstrijd werden Papendrechtse leerlingen uit de groepen 7 en 8 de afgelopen weken uitgedaagd een mooi gedicht te schrijven.

Rondom het thema “Vrede op aarde, Licht voor iedereen”. De schrijver of schrijfster van het gedicht dat door de vakjury als beste beoordeeld wordt, mag dit op het podium voordragen voor het grote publiek. Daarna zal de burgemeester de tocht officieel van start laten gaan.  

Gratis lichtjes en warme chocolademelk
Vanwege de aanstaande renovatie van het Marktplein zal de tocht dit jaar starten vanaf het Doctor J.F. Stockmannplein, de grote parkeerplaats tegenover de Sterflat. Daar kunnen kinderen vanaf 18.15 uur gratis lichtjes afhalen bij de uitdeelkraam en meezingen met de muziekgroep die bekende kerstliedjes zal zingen vanaf het podium.

De 2,5 km lange tocht, die om 19.00 uur zal vertrekken, komt langs maar liefst 12 kersttafereeltjes. Waaraan niet alleen 10 Papendrechtse kerken meewerken, maar ook verenigingen – zoals de Scouting – muziekkorpsen, kinderkoren, het Leger des Heils en meer dan honderd vrijwilligers en donateurs. Bij terugkomst zal er bij de uitdeelkraam gratis warme chocolademelk klaarstaan voor alle kinderen. Ook zullen daar collectetonnen staan, waarin mensen hun giften kwijt kunnen om het Lichtjesfeest ook volgend jaar weer mogelijk te kunnen maken.  
Meer informatie is te vinden op www.facebook.com/lichtjesfeest.

Foto: Kinderen met lichtjes, geflankeerd door het grootste deel van de organiserende werkgroep. (van links naar rechts: Karel Thieme, Lody Geerst, Peter Hooglander, Gerard van Wijk, Heine Tillema (voorzitter), Ad Scheepbouwer, Wilco Scheurwater; op de foto ontbreken Yvonne Wemmenhove, Wietske Pietersma en Sebastiaan van Berchum).

Lees meer over:

scouting Lichtjesfeest sterflat
Deel dit bericht met je vrienden!