Wednesday 22 September 2021

Alles over Papendrecht

Weer geen punten voor Drechtstreek

14 december 2015 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - In de laatste wedstrijd voor de winterstop is Drechtstreek is er niet in geslaagd om punten te pakken in een druilerig en koud Tienhoven. Na de uitwedstrijd tegen Ameide moest het met lege handen terug naar Papendrecht terwijl het allemaal hoopvol begon  omdat er zeker in het begin van de wedstrijd aanvallend en fel werd gespeeld. Er ontstonden goede kansen voor Patrick Tukker en Dylan Zwiers, die een voorzet van Peter van de Merwe net naast tikte. Ook Ameide creëerde enkele goede kansen en in de 32ste minuut werd een hard schoot van  Jerry Henzen goed uit de uiterste hoek getikt door Ameide doelman Bart Mulckhuyze. Kort daarna kopte Erwin van der Heiden rakelings naast het doel uit een hoekschop.  Zo werd de rust bereikt met een 0-0 tussenstand.

In de tweede helft kwam Ameide zeer fel uit de kleedkamer. Het drukte Drechtstreek in de verdediging en gaf nauwelijks kansen weg. Toch wist Martijn de Jong een keer goed door te gaan na een aarzeling in de defensie van Ameide maar zijn actie leverde slechts een hoekschop op. In de 61ste minuut was het dan zover dat Ameide kon scoren. Uit een scrimmage voor het doel van Marvin Otte was het de voet van Robbert Bakker die de bal van zeer dichtbij in kon tikken en de stand op 1-0 kon brengen. 

Ameide dat de laatste weken nauwelijks punten binnen haalde, zag kansen op een driepunter en zette nog harder aan om de winst binnen te slepen. Met keihard krachtvoetbal slaagde het er in om Drechtstreek van scoren af te houden. Het lukte hen zelfs om nog een keer te scoren al was er nogal wat twijfel over de beslissing van de jonge scheidsrechter  Hoogerwaard uit Sliedrecht die het vlagsignaal van de grensrechter  voor  buitenspel  negeerde. De 2-0 was een feit en de vreugde bij Ameide was groot. Jammer genoeg  ontstonden bij het verlaten van het veld nog enkele onvriendelijkheden die de druiven voor Drechtstreek extra zuur maakten.

Zo eindigt het eerste deel van de voor Drechtstreek zeer enerverende competitie. De ploeg staat nu op een zesde positie in de 3e klasse C maar zal daar naar verwachting niet tevreden mee zijn. De eerstvolgende competitiewedstrijd is de uitwedstrijd tegen Heukelum die op 23 januari op het programma staat. Bij die wedstrijd zal assistent-trainer Harry Walgers,  die sinds het overlijden van hoofdtrainer Bill Tukker de honneurs waar heeft genomen, in het gezelschap zijn van een nieuwe hoofdtrainer. Wie dat zal zijn, wordt over niet al te lange tijd bekend gemaakt.

Lees meer over:

Drechtstreek voetbal
Deel dit bericht met je vrienden!