Tuesday 21 September 2021

Alles over Papendrecht

Schaakmatch tegen Krimpen a/d IJssel netjes door PASCAL gewonnen

17 december 2015 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT / ALBLASSERDAM - Op maandag 14 december speelde het eerste team van PASCAL, de schaakvereniging uit Papendrecht, uit tegen het tweede team van Krimpen a/d IJssel.

Op papier gelijkwaardige tegenstanders, zij het dat Pascal een vaste teamspeler miste en dus met een reserve speler op weg ging.

Na een uur spelen leek de wedstrijd in evenwicht, met dien verstande dat de 1e bord speler al meteen erg goed stond maar de 6e bordspeler zeer matig uit de opening was gekomen.

Zo ging het tot na tienen. Wisselende en onvoorspelbare kansen op de afloop van de wedstrijd.

Peter Kuijpers deed wat er al vroeg naar uitzag. Hij sleepte het eerste winstpunt binnen.

Teus Dekker aan het 2e bord speelde een solide, aanvallende partij en ook hij zorgde voor een winstpunt. Kees Brinkman kon zijn slechte opening ombuigen naar een fraai gewonnen eindspel. Chris Korteweg ging, na een tijd beter te hebben gestaan, uiteindelijk akkoord met een remise aanbod.

Meinte Smink kon een ingewikkelde en onvoorziene combinatie met goed gevolg afronden en de partij winnen. Daarmee was de wedstrijd al gewonnen (4½-½).

De nog resterende partijen brachten voor PASCAL geen punten meer binnen. Invaller Koert Timmermans moest het hoofd buigen voor de sterkere tegenstander. Cor Oliemans moest het initiatief loslaten en daarmee de winst inleveren.

Kees van Meerkerk leek op een remise af te stevenen maar zag helaas iets over het hoofd en verloor toch nog. Eindstand dus 4½-3½. Een mooi resultaat tegen een gelijkwaardige tegenstander.  

Op 2 februari krijgt Pascal het sterke Shah Mata uit Rotterdam op bezoek.

Lees meer over:

schaken pascal
Deel dit bericht met je vrienden!