maandag 6 december 2021

Alles over Papendrecht

Oliebollen van het Willem de Zwijgercollege winnen regionale Lego Leage

21 december 2015 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Vrijdag  11 december hebben de leerlingen van 1Z, brugklas gymnasium, meegedaan met de Lego League regiofinale. De wedstrijd, tussen 39 teams uit het Voortgezet Onderwijs, werd gehouden in het Innovation Dock bij de RDM Campus aan de Waalhaven in Rotterdam.

De twee teams met bijzondere namen: de Oliebollen (olieproblemen oplossen) en Crea Plastic (creatieve oplossing voor plasticoverlast), zijn naast de wedstijd óók aan de slag gegaan met het onderzoeken hoe we onze vervuiling tegen kunnen gaan.

Hierover hebben de teams een uitstekende presentatie laten zien aan de vakjury. De beoordeling “Core Values”  behoorde ook bij de wedstrijd. De Oliebollen zijn winnaar geworden van de Core Values Gracious Professionalism. Voor beide teams zijn teamgeest, samenwerking, leren, oplossingen zoeken,vriendschappelijke competitie, ‘ontdekken is belangrijker dan winnen’, sportiviteit en plezier van het grootste belang.

Deel dit bericht met je vrienden!