Tuesday 21 September 2021

Alles over Papendrecht

Laat uw Oud & Nieuw niet verknallen

27 december 2015 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Nog maar een week en dan is het Oud&Nieuw. Veel mensen kijken uit naar de jaarwisseling en maken er een gezellig feest van. Helaas zijn er ook altijd weer mensen die de feeststemming willen verknallen. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen, neemt de politie samen met gemeente, justitie en brandweer maatregelen. Maar we hebben ook uw hulp nodig.

Toename zwaar (illegaal) vuurwerk
Vorig jaar zijn met Oud & Nieuw in Papendrecht diverse vernielingen gepleegd. De vernielingen werden vaak veroorzaakt door het gebruik van zwaar vuurwerk. Helaas ziet de politie het gebruik hiervan elk jaar toenemen.

Gevaarlijk vuurwerk
Het afsteken van vuurwerk is gevaarlijk. Zowel voor degene die vuurwerk afsteekt, als voor zijn/haar omgeving. Tegenwoordig is er steeds meer zwaar explosief vuurwerk. Dat komt ook omdat men meer illegaal vuurwerk aanschaft via internet uit bijvoorbeeld Oost-Europa. Niet alleen worden daardoor verwondingen opgelopen maar ook hele prullenbakken of zelfs zolderkamers worden opgeblazen. Met name jongeren willen we hiervan bewust maken via een postercampagne op scholen en via Social Media.

Extra aandacht
De mensen die vorig jaar rond de jaarwisseling zijn aangehouden, worden nu op voorhand benaderd en de komende tijd extra in de gaten gehouden. Dit geldt ook voor mensen die bij de politie bekend staan als vernieler. Eventuele schade wordt verhaald op de dader of zijn/ haar ouders.

Meld het
U kunt de politie helpen. Heeft u iemand in uw omgeving die handelt of in het bezit is van (zwaar) illegaal vuurwerk? Of kent u iemand die het nodig vond om een bushokje te vernielen? Meld het! Dit kan via het algemene telefoonnummer van politie op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Zie ook:

Lees meer over:

vuurwerk schade bushokje
Deel dit bericht met je vrienden!