Sunday 19 September 2021

Alles over Papendrecht

Pascal behaalt gelijk spel tegen Shah Mata

4 februari 2016 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Op dinsdag 2 februari speelde het eerste team van PASCAL, de schaakvereniging uit Papendrecht, thuis tegen het eerste team van Sha Mata uit Rotterdam. 

Een sterk team dat tot op heden 3 van de 4 wedstrijden in de eerste klasse van de Regionale Rotterdamse Schaakbond won. Voor Pascal, met twee gewonnen wedstrijden, een sportieve uitdaging.
De strijd ging een hele tijd gelijk op. Halverwege de avond leek er een klein voordeel voor de thuisclub. Dit kon echter niet in punten worden omgezet.

Teus Dekker aan het 2e bord speelde weer een aanvallende partij maar moest na een kleine misstap zijn partij inleveren. Invaller Hans van den Beukel (7e bord) hield stand en rondde af naar remise. Zo ook Cor Oliemans op het 5e bord. 1e bordspeler Peter Kuijper haalde weer de winst binnen en kwam hierdoor op een prachtige score van 4,5 punt uit 5 wedstrijden tot nu toe.

Chris Korteweg moest aan het 8e bord zijn meerdere erkennen in de Shah Mata speler en verloor. Kees Brinkman en Bert Terlouw hielden het ook op remise. Bij een 4-3 in het voordeel van de gasten was de partij van Meinte Smink aan bord 3 nog niet afgelopen. In bloedstollende spanning behaalde Meinte de overwinning en daarmee het gelijke spel voor Pascal. 

Misschien had er een heel kleine overwinning voor de thuisploeg in kunnen zitten maar gelet op de speelsterkte en de spelverhouding een uitslag voor Pascal om tevreden over te zijn.

Lees meer over:

pascal schaakclub papendrecht
Deel dit bericht met je vrienden!